Haberler

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Berger, Gto'yu Ziyaret Etti

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Servisi Ekonomi Müsteşarı Sylvain Berger ve beraberindekiler, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Servisi Ekonomi Müsteşarı Sylvain Berger ve beraberindekiler, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti. GTO Genel Sekreteri Halil Göçer'le görüşen Fransız heyet, kent ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Göçer, ziyarette yaptığı konuşmada, üyelerinin yurt dışı pazarlara açılması için çalıştıklarını belirtti. Gaziantep'in sanayi ve ticarette kendini ispatlayan ender şehirlerden olduğuna dikkati çeken Göçer, son aylarda düşüşe geçen ihracatı farklı pazarlarla telafi etmenin mücadelesini verdiklerini söyledi. Bunun için komşu ülke pazarları başta olmak üzere Avrupa pazarlarına odaklandıklarını ifade eden Göçer, şöyle devam etti:

"Bu yılın 7 aylık diliminde Fransa'ya 16 milyon 307 bin dolarlık dış satım yapıldı. Bu rakamın çok düşük olduğunu görüyoruz. Fransa gibi önemli bir pazarda daha fazla yer almalıyız. Karşılıklı ilişkilerin daha da artmasıyla rakamın yukarılara çıkacağından şüphem yok."

Göçer, Fransa'dan Büyükelçi öncülüğünde gelecek bütün heyetleri Gaziantep'te ağırlamak istediklerini vurguladı. Göçer, Fransız firmalardan Gaziantep'e yatırım planı olanlara GTO olarak her türlü desteği verebileceklerinin altını çizdi.

EKİM AYINDA GAZİANTEP GEZİSİ DÜZENLENECEK

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Servisi Ekonomi Müsteşarı Sylvain Berger de, Gaziantep'in gelişen sanayi ve ticari altyapısı öğrenmek istediklerini belirtti.

Fransa'nın yeni Ankara Büyükelçisi'nin eylül ayında göreve başlayacağını anlatan Berger, ekim ayında Gaziantep'e bir heyetle ziyarete geleceklerini aktardı. Berger, "Fransız firmaların Gaziantep'in sunduğu avantajları kullanarak buraya yatırım yapmalarını bekliyorum. İki ülke arasında ticaret hacminin daha da yukarılara çekilmesi gerekiyor. Bu da ilişkilerin daha da artmasıyla gerçekleşir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Göçer Gaziantep Fransa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title