Haberler

Eskişehir Valisi Tuna Açıklaması

"Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri Kırım'dan, Tataristan'a, Azerbaycan'a oralarda yaşanan bütün sıkıntılar, bizim sıkıntımızdır, onların sevinci bizim sevincimizdir"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri Kırım'dan, Tataristan'a, Azerbaycan'a oralarda yaşanan bütün sıkıntılar, bizim sıkıntımızdır, onların sevinci bizim sevincimizdir" ifadelerini kullandı.

Vali Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Türkmeneli Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle ilimizde düzenlenen "Irak Türkleri Haftası" etkinlikleri kapsamında, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Kerkük Gecesi Türkmeneli Müzik Şöleni"nde yaptığı konuşmada, Irak Türkmenlerini Eskişehir'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

Türk dünyasını teşkil eden ülkelerin, dünyanın en önemli coğrafyasında bulunduğunu belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Çanakkale'ye gidenler mutlaka görmüşlerdir. Çok geniş bir coğrafyadan gelerek, orada şehit olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş yatanlar var. Kerkük'ten, Musul'dan, Erbil'den, Halep'ten ve Şam'dan gelerek şehit olanlar var. Çanakkale'de yatan şehitlerimiz hepimizin bir parçası, akrabası. Irak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimizin de bu yüzden dertleri bizim dertlerimiz, sevinçleri bizim sevinçlerimizdir. Orada yaşanan bir dert, bir sıkıntı, bir sevinç varsa onlarla her zaman paylaşmaya hazırız. Orta Asya'daki Türk Cumhuriyetleri, Kırım'dan, Tataristan'a, Azerbaycan'a oralarda yaşanan bütün sıkıntılar bizim sıkıntımızdır, onların sevinci bizim sevincimizdir. Çocuklarımıza da kültür değerlerini aşılamaya devam edeceğiz ki, onların birliktelikleri ileride daim olsun. 'Dilde, Fikirde, İş'te Birlik' sloganıyla önemli bir mesafe kat etsinler."

Etkinliğin ilk bölümünde Ali Hüseyin Bahattin Öztürk yönetimindeki Türkmen sanatçılar,  Mehmet Abdulvahit Küzeci, Mehmet Kadir Neccar, Ümit Suphi Can, Mustafa Hüseyin Bahattin Öztürk, Hasan Süleyman, Mustafa Hişam ve Mehmet Ahmet Nuri, Kerkük türküleri seslendirdi, ikinci bölümünde ise Türkvizyon Şarkı Yarışması'nda Irak'ı temsil eden sanatçı Ahmed Tuzlu'nun sahne aldı.

Şölene, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu Irak-Türkiye Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Jale Yunus Neftçi, Türkmen Milletvekilleri Hasan Özmen ve Fevzi Ekrem, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Aydın Beyatlı ve çok sayıda davetlinin katıldığı aktarıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Kırım Yerel Haberler

title