Haberler

Ereğli Tarım Fuarı Açıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Perşembe Pazarı alanında açılan fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Toprak Ana Şirketi organizatörü Hakan Özgenç, "Ereğli'de bu yıl birincisini düzenleyeceğimiz fuarımızın büyük mimarı Belediye Başkanımız Sayın Özkan Özgüven olmuştur. Sayın Başkana ve belediye personeline verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Fuar'a 6'sı yurt dışından, 22'si Ereğli'den olmak üzere toplam 80 firmanın katıldığını belirten Özgenç, "Bir Ereğlili olarak böylesine kapsamlı bir çalışmayla bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Ereğli'nin kabuğunu kırmasını istemeyen insanların olduğunu belirterek, bu insanların destek vermek yerine sürekli eleştiriler ile engelleme gayretlerini üzülerek izlediklerini ifade etti.

Ereğli'de bu yıl ilki gerçekleştirilen fuarın Ereğli tarımı ve hayvancılığı için önemine değinen Başkan Özgüven, "Ereğli'de çeşitli dönemlerde ve farklı farklı alanlarda yapılan bu organizasyon Ereğli'nin potansiyelini de görmemizi sağlayacak bir çalışmadır. Bu fuar ne belediyenin organizasyonudur, ne de bir başkasının. Bu Ereğli'nin dışa açılan bir penceresidir. Bu alanda 80 firma kendi çalışmalarını ve tarımsal alandaki gelişmeleri gözler önüne seriyor. Ancak bakıyoruz Sanayi ve Ticaret Odası ile Borsa dışında hiç kimsenin umurunda değil. Seçilmişleri, odaları ve STK'ları bu noktada kınıyorum. Üreten ve gelişen bir Ereğli'yi istiyorsak, Ereğli adına atılacak her adımda köstek değil, destek olmalıyız. Bu çalışma aynı zamanda Ereğli'nin her zaman tarım ve hayvancılık noktasında ön planda olduğunun söylemini ortaya çıkartacak bir çalışmadır. Ancak bazı kurum ve kuruluşların özellikle seçilmişlerin bu fuara neden katılmadıklarını anlamış değiliz. Ereğli'de yapılacak olan bu etkinlik Ereğli'nin tarım ve hayvancılık hayatı açısından son derece önemlidir" dedi.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise yaptığı konuşmada, "Türkiyemiz 15 Temmuz'un ardından zor bir süreçten geçiyor. Terör, insanları umutsuzluğa sevk etmek ve huzursuzluk çıkartmak gayesi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Böylesi bir durumda açılan bu fuarın insanların geleceğe yönelik iyimser bakışlarını, moral ve motivasyonunu artırıyor. Bunun için fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Agah Taşkın'ın yaptığı dua ile açılış kurdelesi kesildi. Ereğli, Halkapınar ve Emirgazi'den gelen konuklar tarım ve hayvancılık alanında yapılan yenilikleri, tarım araçlarını ve tarımsal üretimle elde edilen gıda maddeleri reyonlarını ziyaret ederek firmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Fuar açılışına Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AK Parti İlçe Başkan Vekili Veysel Özince, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Halkapınar Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Tezcan, İlçe Tarım Müdürü Orhan Soylu, Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Ticaret Odası Başkanı Enver Bozkurt, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özkan Özgüven Halkapınar Ereğli Konya Yerel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

IV. Baudouin kimdir? "Cüzzamlı Kral" kimdir? BİM AKTÜEL 14 MAYIS KATALOĞU! 14 Mayıs Salı günü BİM indirimli ürünleri! YALI ÇAPKINI 70. BÖLÜM FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? İzmir 19 Mayıs Konserleri 2024! 19 Mayıs ücretsiz etkinlik ve konserler nerede? Hangi sanatçı nerede konser verecek? 19 Mayıs Ankara etkinlikleri: Ankara'da etkinlik olacak mı? 19 Mayıs etkinlikleri neler? ANKARA ETKİNLİK TAKVİMİ! KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127916 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi!
Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title