Haberler

Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısında Oylama Tartışması

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediyesi'nin 2013 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediyesi'nin 2013 yılı Haziran ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yaptığı konuşmada kendisini hapse attırmak için uğraşanlar olduğunu ancak hakkında açılan bütün mahkemelerin Yüksel Balcı'nın açtığı tazminat davası dışında hepsinin beraatla sonuçlandığını ifade etti. Son olarak Dergaz ile ilgili görülen mahkemenin son duruşmasında da beraat kararı çıktığını ifade eden Posbıyık şunları söyledi;

"Bu gün dikkat ederseniz çok neşeliyim. Sizlere, özellikle belediye meclis üyelerine müjdeler vereceğim. Çok sevineceğinizi umut ediyorum. Yakın zamana kadar 'Halil Posbıyık'ı hapse attıracağız' diye çok söylentiler vardı. Kasıtlı olarak çıkartılıyordu. Yüce Allahıma şükürler olsun, hukukun üstünlüğüne inanıyorum, yargıya güveniyorum. Bütün mahkemelerimden beraat ettim. Hiçbir mahkemem yok. Meclis üyeleri bundan çok mutlu olacak. En son Dergaz davası vardı dün, AK Parti'ye göre, Fazlı Erdoğan'a göre çok büyük davaydı. Beni yok edecekti. Ondan da beraat ettim. 20 seneden beri müfettişler geliyor, gidiyor. Beni yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama Allah'a şükürler olsun yargıda hiçbir işim kalmadı. Sadece Yüksel Balcı ile karşılıklı tazminat davamız var. O kadar. Meclis üyelerini mutlu etmek için bunu söyledim. Belediyeye açılan davalarda sonuçlandı. Sayın Esra Alpago encümene girmek istemişti. 'Hukuksuzluk yaptılar' dediler Ereğli'yi yaktılar, yıktılar mahkeme bunu da 'reddediyorum' dedi. 'Revizyon' dediler, 'Ereğli'ye kötülük yapılıyor' dediler. Revizyonu temyize göndermeksizin reddettiler. Şimdi buraya gelirken bir yazı geldi. AK Parti'li üyeler beni Zonguldak Valiliği'ne şikayet etmişler. Zonguldak Vali Yardımcısı imzalı yazı geldi. Burada 'Halil Posbıyık'ın kusuru yoktur, soruşturmaya gerek yoktur' yazıyor. Ben iki günde bir mahkemeye gidiyorum. Şimdi çok büyük yalnızlık çekeceğim. Mahkemeye de gidemeyeceğim."

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin çalışmaları hakkında belediye meclis üyelerine detaylı bilgiler veren Posbıyık ilçedeki tüm mahallelerde çalışma yapıldığını söyledi.

Ereğli'ye 800 bin TL değerinde kent müzesi yapacaklarını ve çalışmalara başladıklarını dile getiren Posbıyık konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi; "Kent müzesi için Kayabaşı sokakta 8 katlı bir tarihi binayı aldık.'Ereğli'ye kent müzesi lazım' dedik ve burayı kent müzesi yapacağız. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) bir proje yarışmasına gitti. Bu proje yarışmasına Ereğli Belediyesi olarak bizde müracaat ettik. Kent müzesi ile proje yarışmasını Zonguldak'ta Kdz. Ereğli Belediyesi kazanmıştır. 800 bin TL'lik proje bedelinin yüzde 75'i olan 600 bin TL'si için BAKKA'nın Genel Sekreteri Faruk Tezel ile imzaladık. Kent müzesinin yapımına başladık. Belediye meclisinden para vermiyorlar bana ama dışarıdan çok para veriyorlar."

Posbıyık'ın konuşmasının ardından Bağımsız Belediye Meclis Üyelerinden Abdülkadir Sözer, Eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu'nun Kestanecide yapımı devam eden piknik alanı ile Yalı Caddesi'nde yapımı devam eden üst geçide verilmesi için yazılı öneride bulundu. Önergenin gündem maddeleri arasına alınması ile ilgili yapılan oylamada önce çoğunluğun red oyu kullandığı ifade edildi. AK Partili ve bağımsız belediye meclis üyelerinin itirazları sonucu yeniden yapılan oylamada önerge AK Parti, bağımsızlar ve CHP'li Fevzi Ekşi ile Ali Yağmuroğlu'nun kabul oyları ile gündem maddeleri arasına alındı.

Meclis toplantısında AK Partili belediye meclis üyeleri ile CHP'li bazı belediye meclis üyeleri Devrek yol ayrımında Karayolları tarafından yapılan Köprülü kavşak projesi üzerinde tartışmalar yaşandı. CHP'li Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda İnşaat Mühendisi Erol Çivici köprülü kavşak projesinde yanlışlıklar olduğunu, düzeltilmediği ve bu haliyle yapımı tamamlandığında trafikte büyük sorunlar çıkaracağını dile getirdi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ta projedeki yanlışlıkları kendisinde bildiğini ancak 'Sırf AK Parti'nin yaptığı projeye karşı çıkıyor' diyecekler endişesi ile sesini çıkartmadığını ifade etti.

Posbıyık ayrıca Perşembe günü Ereğli gündemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunacağını dile getirdi. Meclis toplantısındaki 5 gündem maddesi ilk gün görüşülürken, bazı maddelerin görüşülmesine ise Perşembe günü devam edilmesine karar verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title