Haberler

Erdemoğlu Ailesi Cami Yaptıracak

Servi Erdemoğlu Camisi'nin protokolü imzalandı.

Erdemoğlu ailesi, 3 bin kişinin namaz kılabileceği cami yaptıracak.

Servi Erdemoğlu Camisi'nin protokolü Vali Erdal Ata, İl Müftü Vekili Hüseyin Hazırlar ve Erdemoğlu ailesinin katılımı ile Gaziantep Valiliği'nde imzalandı.

Merinos Halı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, bölgenin en büyük camilerinden birini yapmayı planladıklarını belirtti.

Caminin taziye evi, Kuran kursu, avlusu ve otoparkı ile adeta bir külliye olacağını kaydeden Erdemoğlu, "8 bin metrekarelik alana inşa edilecek cami, Osmanlı mimarisinden izler taşıyacak. Açık ve kapalı alanında 3 bin kişinin namaz kılabileceği camide aynı zamanda kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere 200'er kişilik taziye evleri olacak" diye konuştu.

Babaları rahmetli  Mehmet Erdemoğlu'nun izinden gittiklerini vurgulayan Ali Erdemoğlu, bugüne kadar bölge halkının eğitimine katkıda bulunmak için okullar ve yurtlar da yaptırdıklarını aktardı.

Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin de geçtiğimiz günlerde temelini attıklarını anımsatan Erdemoğlu, şunları söyledi:

"Yeni eğitim döneminde Gaziantep'te Servi Erdemoğlu Kız Meslek Lisesi'ni hizmete açacağız. Sağlık alanında eksikleri gidermek için sağlık ocakları yapıyoruz. İnsanımızın dini vecibelerini rahatça yerine getirebilmesini çok önemsiyoruz, bunun için fabrikalarımızda mescitlerimiz var, çalışanlarımızın Cuma namazlarını rahatça kılabilmeleri için camiye servis kaldırıyoruz. Şimdi de babamız gibi annemiz de sağlığında adına yapılan camiyi görsün istiyoruz. Böyle bir hayra vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Ömrümüz oldukça kazandıklarımızı yöre halkına hizmet etmek için kullanmaya devam edeceğiz."

Vali Erdal Ata da ülke ekonomisine sağladıkları katkı ve yaptıkları hayırlardan dolayı Erdemoğlu ailesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından caminin protokolü imzalandı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Valiliği Merinos Halı Erdal Ata Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title