Haberler

Erdemli'de En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde "İstiklal Marşını Güzel ve Anlamlı Okuma Yarışması" düzenlendi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinliği kapsamında "İstiklal Marşını Güzel ve Anlamlı Okuma Yarışması" düzenlendi.

Erdemli Lisesi Konferans salonunda yapılan yarışma öncesinde bir konuşma yapan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, "Bu programı İstiklal Marşımızın yazıldığı dönemin şartlarını anlama ve hafızalarımızı tazelemenin yanı sıra öğrencilerimizin Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirmek, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisini geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenledik" dedi.

Yarışmalarda ilköğretim kategorisinde Kızkalesi İlköğretim Okulu öğrencisi İlayda Şimşek, ortaokullarda Turgut Özal Ortaokulu öğrencisi Nurcan Saatçi ve liselerde ise İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Ahmet Derda Sandal birinci oldu. Kategorilerde dereceye girenler altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Öğrenciler ödüllerini Kaymakam İbrahim Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Cemalettin Özkan'ın elinden aldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Mehmet Metin Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title