Haberler

Erdek'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri...

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Müftülük Tarafından Düzenlenen İlahi Konseri ve Semazen Gösterisi Vatandaşlardan Büyük İlgi Gördü.

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Müftülük tarafından düzenlenen ilahi konseri ve semazen gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Erdek Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine 5 binden fazla vatandaş katıldı. Etkinlikte yaptığı konuşmada Kutlu Doğum Haftası'nın önemine değinen Erdek Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, "1998 yılından bu tarafa Kutlu Doğum Haftaları düzenleniyor. Bu haftalar içinde düzenlenen etkinliklerle, Peygamber Efendimiz'in yaşantısı anlatılarak, Hadis-i Şerif'leri hakkında müminlere bilgiler verilmektedir. İnsanoğlu bu bilgileri sadece öğrenmekle yetinmemeli. İnsanlar yaşantılarıyla ve davranışlarıyla kendini Peygamber Efendimiz'e döndürmeli. Bugün Peygamber Efendimiz'e dönersek yarın mahşer gününde Peygamber Efendimiz'de insanlara döner" dedi. Konuşmanın ardından Erdek'e bağlı Paşalimanı Köyü Muhtarı Cengiz Aksa, Kuran-ı Kerim okudu. Erdekli 6 yaşındaki Oğuzhan Karadağ isimli çocuğun yaptırdığı dua sırasında da vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Şanlıurfa İlahi Grubu'nun verdiği ilahi konseri ve semazen gösterisi de vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kalabalık sebebiyle meydana sığmayan vatandaşlardan bazıları ağaçların tepesine çıkarak etkinliği izledi. Konser ve sema gösterisinin ardından Müftülük tarafından meydana kurulan kazanlardan 5 bin kişiye pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.

(ÖT-MEY)

21.04.2007 17:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title