Haberler

Edirne'ye Kurulacak Çağrı Merkezi İçin Toplantı Yapıldı

Edirne Gönüllüleri'nin organize ettiği, Sağlık Bakanlığı tarafından Edirne'de kurulacak olan Çağrı Merkezi ile ilgili eğitim bilgilendirme semineri Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Edirne Gönüllüleri'nin organize ettiği, Sağlık Bakanlığı tarafından Edirne'de kurulacak olan Çağrı Merkezi ile ilgili eğitim bilgilendirme semineri Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda gerçekleştirilen toplantıda çağrı merkezlerinin işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya Edirne Valisi Hasan Duruer,Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç, Ak Parti kadın Kolları Başkanı Melek Yürük ve Çağrı merkezine başvuruda bulunanlar katıldı.

Toplantıya katılan Edirne Valisi Hasan Duruer, seminer ile ilgili katılımcılara bilgi vererek, seminerlerin iş istihdamlı olduğunu ifade etti. Sağlık konusunda verilecek olan eğitim seminerlerinin sonunda çağrı merkezleri ile ilgili işi alan firma kapsamında 500 kişiye iş alımı yapılacağını kaydeden Vali Duruer, "Burada seminerlere katılan lise, yüksekokul ve üniversite mezunu olan kişilere eğitimler verilecek, İŞ-KUR tarafından istihdamları yapılacak. Kendinizi iyi hissettiğiniz sürece ve bu işi istediğiniz takdirde bunu başaracağınıza inanıyorum, sizlere başarılar diliyorum" dedi.

MHRS hakkında konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi Genel Müdürü Adil Zembat katılımcılara bilgiler verdi. MHRS sisteminin devreye girmeden önce, hastaneye gidenlerin sabahın erken saatlerinde hastaneye giderek numaralarını alıp sıra beklediklerini dile getiren Zembat, MHRS randevu sistemiyle bunun ortadan kalktığını ifade etti. Randevu sisteminin bir ayağının çağrı merkezi olarak Edirne'ye kurulacağını ifade eden Zembat, katılımcılara eğitimler verilerek onların işe alımlarının sağlanacağını belirtti. Adil Zembat toplantıya katılanlara MHRS hakkında detaylı bilgiler verdi.

Edirne'de kurulacak çağrı merkezinde çalışmak isteyenlerin yaklaşık 7 yüz kişi kadar olduğu belirtilirken, Eğitim seminerine katılanlara sertifikaları daha sonra verileceği kaydedildi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Hüseyin Özcan Hasan Duruer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title