Haberler

Düşlerime Dokunma' Projesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Barosu işbirliği ile gerçekleştirilen ’Düşlerime Dokunma’ projesinin ön tanıtımı, 3 okuldan 210 öğrencinin katılımıyla Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Barosu işbirliği ile gerçekleştirilen 'Düşlerime Dokunma' projesinin ön tanıtımı, 3 okuldan 210 öğrencinin katılımıyla Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Barosu arasında imzalanan, Çocuk Refahı ve Sorunlarına Yönelik İş Birliği Protokolü çerçevesinde hayata geçirilen ve 2016 yılı Haziran ayına kadar devam edecek olan proje 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile ailelerini kapsıyor.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Ece Kovan Demirtaş, 'Düşlerime Dokunma' projesi tanıtım programında, çocuklara sahip oldukları haklar ve çocuk istismarı hakkında bilgi verdi. Çocukların birey olduklarının, birey olarak da dokunulmazlığı olan haklara sahip olduklarının anlatıldığı programda, çocukların istismarı tanımlayabilmesi, istemediği durumlarda 'hayır' diyebilmesi ve kendini bu tür eylemlere karşı koruyabilmesine yönelik bilgiler verildi.

Çocuklara, istismar ve çocuk istismarına karşı nasıl korunmaları gerektiği konuları, psikodrama hocası tarafından çeşitli oyunlarla anlatılarak farkındalık oluşturuldu.

Dünya İnsan Hakları Günü'nde çocuk haklarına yönelik bu programın oldukça verimli olduğunu belirten Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, daha fazla öğrenciye ulaşmak için çalışmaların süreceğini söyledi.

Projenin 6 ay devam edeceğini kaydeden Antmen, "Projede asıl amacımız çocuk haklarının Mersin'de yaygınlaştırılması ve anlatılması. Bin 200 öğrenciye ulaşarak çocukları kötülüklerden korumak ve kendi kimlikleri hakkında bilgi vermeyi amaçlıyoruz. Kötü niyetli insanların özellikle cinsel istismar konusunda çocuklara yaklaşmaması için ya da çocukların kendilerini nasıl koruyacağı konusunda bilgiler veriyoruz. Bundan sonra bu tarz programlar devam edecek ve daha çok öğrenciye ulaşmak için çalışmalar yapacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Alpay Antmen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title