Haberler

Dursunbey İsmail Dayı'yı Andı

Balıkesir eski milletvekili Dursunbeyli İsmail Dayı, ölümünün 5.yılında anıldı.

Balıkesir eski milletvekili Dursunbeyli İsmail Dayı, ölümünün 5. yılında anıldı.

Dursunbeyli eski milletvekili İsmail Dayı, ölümünün 5. yılında anıldı. Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz'ın tertiplediği "Vefatının 5. Yılında İsmail Dayı'yı Anıyoruz" programına ilçe halkı ve siyasilerinin ilgisi yoğun oldu. İsmail Dayı'nın kurduğu

Yağmur yayın evinden getirilen kitaplar Dursunbey Belediyesi'nin hediyesi olarak vatandaşlara dağıtıldı. Lokma hayrının ardından öğle namazına müteakiben İsmail Dayı, mezarı başında dualar ile anıldı. Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, merhumun akrabalarına baş sağlığı diledi.

İSMAİL DAYI

1926 yılında Dursunbey'de doğdu. İsmail Dayı, ilköğrenimini Dursunbey'de tamamladıktan sonra Bursa Erkek Lisesini bitirdi.

İstanbul'da Milli Türk Talebe Birliği ve Türk Kültür Ocağı'nın düzenlediği toplantılarda yetişen Dayı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini son sınıfta bıraktı.

Yağmur Yayınevi'ni 1960 yılında kuran Dayı, 1960 ihtilalinden sonra Samsun Senatörü seçilen ve Cumhurbaşkanı adayı olan Ord. Prof.

Dr. Ali Fuad Başgil'in tarihteki Ankara yolculuğunun en önemli tanığı oldu.

Dayı, 1983 yılında Anavatan Partisi'ne katılarak, 6 Kasım 1983 ve 29 Kasım 1987 genel seçimlerinde Balıkesir'den milletvekili seçildi.

İsmail Dayı'nın Turgut Özal'ın kadrosu içinde aday olarak yer alıp TBMM'ye

girdi. İsmail Dayı 17 ve 18. dönem Balıkesir milletvekili olarak mecliste hizmet verdi.

Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı'nın kurucuları arasındadır.

(HD-

19.03.2013 14: 56: 50

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ruhi Yılmaz Balıkesir Dursunbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title