Haberler

Dünya İç Mimarlar Günü Adana'da Kutlandı

Hatay, Osmaniye ve Mersin’den 250 iç mimar ilk kez Adana’da “Dünya İç Mimarlık Günü”nde bir araya geldi.

Hatay, Osmaniye ve Mersin'den 250 iç mimar ilk kez Adana'da "Dünya İç Mimarlık Günü"nde bir araya geldi.

Sheraton Oteli'nde "Dünya İç Mimarlık Günü" nedeniyle Adana'da ilk kez düzenlenen gecede konuşan İç Mimarlar Odası Adana İl Temsilcisi Çağkan İnan, Uluslararası iç mimarlık örgütü IFI'nın 40 ülkeden 35 binden fazla iç mimar ve tasarımcı üyesiyle dünya çapında birçok organizasyon düzenlediğine dikkat çekerek, bu organizasyonlar kapsamında ilk olarak 30-31 Mayıs 2005 tarihleri arasında Dünya İç Mimarlık Günü düzenlendiğini ve geleneksel hale getirildiğini söyledi.

Tüm dünyada İç Mimarlık mesleğinin ve kültürünün tanıtılması amacıyla çalışmalar yapılmasına karşılık Adanalı iç mimarlar olarak eylemsiz kalmayı içlerine sindiremediklerini ifade eden İç Mimarlar Odası Adana İl Temsilcisi Çağkan İnan, TMMOB'a bağlı İç Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin bir kazanım olduğunu ifade etti. İnan, şöyle devam etti:

"Bizler bir mimari mekanın içinde, kullanıcılara işlevsel, yapısal ve estetik ölçütlere göre en uygun tasarımı sunmak için çözümler üreten akademik eğitim almış bireyleriz. Aldığımız eğitimden yola çıkarak, gelişen teknolojinin nimetlerini kullanarak, değişen insanı, sosyal, kültürel ve ekonomik değerleri ve değişkenleri en iyi şekilde harmanlayarak projeler oluşturmak bizlerin sahip olduğumuz en büyük değerdir. Bugüne kadar iç mimarlar olarak ilk önce bizler bu değeri yeteri kadar topluma lanse edemediğimizden, hemen arkasından da toplumun klasik alışkanlıkları yüzünden iç mimarı ihtiyaçların direkt olarak uygulayıcılar ya da işi bir adım daha ileri taşıyan küçük ölçekli taşeronlar vasıtasıyla çözmeye çalışıldığı, iç mimarlık mesleğinden ve kültüründen bihaber olan Adanalı ve bölge halkının ihtiyacı olan hizmetin ancak bir kısmına, o da sıkıntılar içinde sahip olduğu aşikardır. Adana ve bölge halkının ihtiyacını, sosyal ve kültürel dokunuşların yer aldığı modern ve teknolojik projeler, akademik eğitime ve belli bir vizyonuna sahip iç mimarlar tarafından hazırlanarak, Adana ve bölge halkına sunma imkanı doğar ve halkımızın kullandıkları mimarı alanlarında kullananlarında yüzleri gülmeye başlar. İç Mimarın Estetiğini, İç Mimarın Kalitesini, İç Mimarın Medeniliğini, İç Mimarın Birliğini ve İç Mimarın Güzelliğini bir kez daha kanıtladık. Takım halinde çalışarak neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik."

Dünya İç Mimarlar Günü nedeniyle Sheraton Oteli fuayesinde sergi açıldığını belirten Çağkan İnan, tüm meslektaşlarını Adana ve bölgedeki aktif çalışan tüm iç mimarlarının bir çatı altında toplanmaya ve sahip olunan değere sahip çıkmaya çağırdı.

Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'den 250 kişinin katıldığı İç Mimarlar gecesinde etkinliğe katkıda bulunanlara birer plaket verildi. İç Mimarlar ve davetliler, gecede sanatçı Emine-m'in seslendirdiği birbirinden güzel eserleriyle ve bir araya gelmenin coşkusunu geç saatlere kadar sürdürdü. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Mersin Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title