Haberler

Dohayko'dan Antakya Belediye Başkanı Yeloğlu'na Ziyaret

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (Dohayko) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Antakya Belediyesi'nin Hayvanları Korumaya Yönelik Çalışmalarının Tüm Ülkeye Örnek Teşkil Ettiğini Bildirdi.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Antakya Belediyesi'nin hayvanları korumaya yönelik çalışmalarının tüm ülkeye örnek teşkil ettiğini bildirdi.

Antakya Belediyesi'nin davetlisi olarak, hayvanları koruma çalışmalarını yerinde incelemek üzere Hatay'a gelen DOHAYKO Genel Başkan Yardımcısı Kubilay Umay, Genel Sekreter Nesrin Çıtırık, Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Banu Demirkent, Genç Üye Başkanı Seda Çetin ve gönüllü üye Hülya Çite, Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu ile makamında görüştü. Ziyarette Antakya Belediyesi'nin hayvan haklarının korunmasına yönelik çalışmalarının memnuniyet vereci olduğunu dile getiren Genel Sekreter Çıtırık, "Antakya'da yapılan çalışmalar sadece bölgeye değil, bütün Türkiye'ye örnek oluyor. Antakya Belediyesi hayvan haklarının korunması noktasında son derece duyarlı davranıyor. Antakya Belediyesi kendi girişimleri ile modern bir hayvan barınağı yaptı. Türkiye genelinde belediyelerin kendi istekleri ile yaptıkları başka bir hayvan barınağı daha yok. Bizler de yapılan bu çalışmaları yerinde görmek ve Antakya Belediyesi'ne destek olmak amacıyla buradayız" dedi.

Belediye olarak hayvan haklarının korunması amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Yeloğlu ise, "Göreve geldikten sonra atıl durumda bulunan eski hayvan barınağının yerine yeni ve daha modern bir barınak yaptık. Deneyimli bir kadro oluşturduk ve sokak hayvanlarının bakımına yönelik bir çalışma başlattık. Diğer yandan, sınır bölgesinde yakalanan ve 2 aydır bakımını üstlendiğimiz bir şempanze için belediye parkı içerisinde yeni bir barınak yapıyoruz. Bizim amacımız doğayı birlikte paylaştığımız hayvanların da mutlu olabilmelerini sağlamak" diye konuştu.

(OK-MT-Y) 26.02.2008 13:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title