Haberler

Diyarbakır Polisi Öğrenciler İçin Halı Saha Turnuvası Düzenledi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Fair-Play Dolu Hayat Projesiyle hem polis sevgisi aşılanıyor, hem de öğrenciler hedefine ulaştırılıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Fair-Play Dolu Hayat Projesiyle hem polis sevgisi aşılanıyor, hem de öğrenciler hedefine ulaştırılıyor.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında finanse edilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Fair-Play Dolu Hayat Projesi kapsamında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Hüseyin Uluğ Ortaokulu ile Sur ilçesinden Yavuz Selim Ortaokulu ve Ziya Gökalp Ortaokulu'ndan toplam 80 öğrenciye 2013-2014 eğitim ve öğrenim süresi boyunca gerekli teknik ve teorik eğitimin verilmesinin ardından öğrenciler, Diyarbakır Polisevi halı sahada maç yaptı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlediği Fair-Play ruhunun öğrencilere aşılanarak, öğrencilerin polise karşı ön yargılarının kırılmasının hedeflendiği futbol turnuvasına 26 ortaokul katıldı. Turnuva final maçında Vali Ahmet Cemil Serhatlı Ortaokulu ile İnönü Ortaokulu yarıştı. Turnuvaya Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ve Sur İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç ile polis ve öğrenciler katıldı. Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından ÇOGEP kapsamında bu projenin başladığını belirten Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, yapılan etkinliklerin devamını sağlayacaklarını söyledi. Düzenlenen etkinliklerin etkilerini toplumda, öğrencilerde görüldüğünü dile getiren Böğürcü, yapılan projelerin destek birimlerinin olduğunu ve onların da katkısıyla süreklilik arz edeceğini kaydetti.

Beş aydan beri öğrencilerle çalışma içerisinde olduklarını anlatan Diyarbakır Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Ramazan Tekeşli ise başladıkları bu projede dört okuldan seksen öğrenciyle haftada bir defa olmak üzere buluştuklarını söyledi. Tekeşli, "Gerek teorik gerekse pratik uygulamalar yönüyle arkadaşlarımızla beraber olduk. Mart ayı sonunda başladığımız Diyarbakır geneli ortaokullar arası futbol turnuvasına 26 takımımız katıldı. Bugün de final maçını yapmış olduk ve projemiz Fair -Play projesi olduğundan dolayı üçüncülüğü Fair-Play olarak takımımızı seçmiş olduk. Amacımız burada öğrencilerimize hem davranış kazandırmak hem de bu davranışları hayatın her alanında devam ettirebilmelerini sağlamaktır. Diğer taraftan da sporun eğitime engel olmadığını, bilakis desteklediğini herkese gösterebilmek istedik. Ayrıca başarılı olan çocuklarımızı Galatasaray Futbol Okulu kulübüne göndereceğiz. Çok başarılı çocuklarımız var, bunlar işraf edilmeyi bekliyor, şuanda dört ya da beş öğrencimiz seçilmiş durumda. Nasip olursa bundan sonraki yıllarda da bu kabiliyetleri futbol alt yapılarına göndererek başarılarının devam etmelerini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan müsabakada birinciliği kazanan okul İnönü Ortaokulu oldu. Öğrencilere madalyalarını takdim eden Emniyet Müdürü Böğürcü, buradaki öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti. Madalya alan İnönü Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki İbrahim Fidan, yapılan turnuvalarla hayatında çok şey değiştiğini, futboldaki alt yapılarının oluşturulması için yetiştirileceklerini ve iyi bir futbolcu olacağını söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Halis Böğürcü Ahmet Cemil Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz katılım endeksine uygun mu? Hareket Proje Taşımacılığı helal mi, caiz mi? Postpartum (doğum sonrası) depresyon nedir? DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title