Haberler

Depremzede Çocuklar Yararına "Medeniyetler" Defilesi

Antakya'da, Van'daki depremzede çocuklar yararına ünlü modacı Muammer Ketenci'nin tasarımlarından oluşan 3 semavi dinin kıyafetlerinin yer aldığı "Medeniyetler" defilesi yapıldı.

Antakya'da, Van'daki depremzede çocuklar yararına ünlü modacı Muammer Ketenci'nin tasarımlarından oluşan 3 semavi dinin kıyafetlerinin yer aldığı "Medeniyetler" defilesi yapıldı.

Ketenci, Hatay Valiliği ile İstanbul'da faaliyet gösteren Hatay Kültür, Eğitim Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HatayDER) işbirliğiyle Ottoman Otel'de düzenlenen etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, defilenin Van'daki depremzede çocuklar yararına düzenlenmesi nedeniyle farklı anlam taşıdığını söyledi.

Defileden elde edilen gelirin, çocukların yararlanması amacıyla depremzedeler için oluşturulan rehabilitasyon merkezine gönderileceğini belirten Ketenci, şunları kaydetti:

"Bu defilenin, Defne Festivali kapsamında 1,5 ay önce yapılması gerekiyordu. Ancak, şehitler nedeniyle ertelenmişti. Farklı dine inanların bir arada yaşadığı Hatay'da düzenlenen 3 semavi din ve 6 mezhebe ait kıyafetlerin yer aldığı defile, farklı şehirlerimizin yanı sıra başka ülkelerde de yapılacak. Diğer defilelerden elde edilecek gelir de Van'daki rehabilitasyon merkezine aktarılacak. Hatay'da böyle bir defile gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum."

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de defilenin kentte farklılıkların bir arada uyum içerisinde hoşgörü ve barış içerinde yaşayabildiğini göstermek adına çok önemli olduğunu belirtti.

Defilenin gelirinin Van'daki depremzedelere gidecek olmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren Lekesiz, Ketenci'ye etkinlik nedeniyle teşekkür etti.

Didem Taslan ve Tuğba Özay'ın yanı sıra 12 mankenin yer aldığı defilede Ketenci'nin 3 semavi dine ait 40 tasarımı yer aldı.

Defilede bir kıyafet de açık artırmayla sembolik olarak satıldı. Açık artırma için davetlilerin verdiği paranın en kısa sürede Van'daki depremzede çocuklar için gönderileceği belirtildi.

Defilenin ardından Tuğba Özay sahne alarak mini konser verdi. Daha sonra defileye destekte bulunanlara plaket verildi.

Defileyi Garnizon Komutanı Albay Semih Erdoğan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ile üç semavi dinin temsilcileri ile çok sayıda davetli izledi.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title