Haberler

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen Taraklı'da İncelemelerde Bulundu

Sakarya'nın tarihi ilçesi Taraklı'yı ziyarete gelen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof.Dr.Mustafa İsen Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sakarya'nın tarihi ilçesi Taraklı'yı ziyarete gelen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yöresel yiyeceklerden oluşan öğle yemeği ikram edilen İsen beraberinde Tasarımcı Mimar Faruk Malhan ile birlikte restorasyonu biten tarihi evleri gezdi.

Prof. Dr. İsen yaptığı açıklamada, "Taraklı açısından baktığımızda henüz hak ettiği yerde değil. Daha fazla işler yapmamız gerekiyor. Taraklı İlçesi çok eski yerleşim yeri olmasına rağmen turizmde hak ettiği yerde olması için daha çok çalışmamız gerekiyor. Tasarımcı Mimar Faruk Malhan ile birlikte Taraklı'da neler yapılabilir bunun incelemesini yapmak için buradayız. Taraklı'ya sahip çıkmak, geçmişimize sahip çıkmak görevimizdir" dedi.

Taraklı'da turizmde önemli yatırımlarda bulunulduğunu anlatan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen şöyle devam etti:

"Taraklı'da Valilik Konukevi, Hacıatıflar Hanı, Hacırıfatlar Konağı gibi konaklar restore edildi. İlçe halkı turizmden kazanç sağlıyor. Turizm geliştikçe ticaret gelişiyor turizm Taraklıya çok ciddi katkılar sunmaktadır. Bu çok önemlidir."

Taraklı'da restorasyon yatırımlarının yanı sıra termal yatırımlarda da önemli adımlar atıldığını belirten İsen, "Taraklı'da gerçekleştirilen Termal yatırımları çok önemli. İlçenin gelişmesi noktasında bunu iyi değerlendirmek lazım. Taraklı' ya ilginin artması için biz de üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Taraklı'daki incelemelerinin ardından Taraklı Termal Tesislerine geçen Prof. Dr. Mustafa İsen ve tasarımcı Mimar Faruk Malhan inşaatı devam eden Taraklı Termal Tesisleri hakkında Ahmet Genç'ten bilgiler aldı. Örnek odaları gezen Mimar Faruk Malhan odaların ve mekanın gayet güzel olduğunu söyledi.

Yoğun yağmur altında gerçekleşen incelemelerinin ardından Prof. Dr. Mustafa İsen ve tasarımcı mimar Faruk Malhan akşam saatlerinde Taraklı'dan ayrıldılar. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tacettin Özkaraman Mustafa İsen Sakarya Taraklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title