Haberler

Çorlu 7. Çocuk Festivali Başladı

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde belediye tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali başladı.

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde belediye tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali başladı. 28 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecek festivalde Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, Makedonya, Paraguay, Romanya, Slovakya ve Ukrayna çocuk halk dansları toplulukları Çorlu Cumhuriyet Parkı'nda ve mahallelerinde de gösteriler yapacak.

Çorlu Belediyesi 7. Uluslararası Çocuk Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Çorlu Belediye binası önünde toplanan kortej, festivalin gerçekleştirileceği Cumhuriyet Parkı'nda son buldu. Festivale Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurdane Korkmaz, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, belediye meclis üyeleri, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Doğan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, oda başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, konuk ülke gösteri grupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Birliğimiz, beraberliğimiz Türk insanının el ele gönül gönüle vererek bir yumruk olduğunun ve hiç bir zaman için de bu vatanı parçalatmayacağının bir işaretidir, göstergesidir. Uluslararası Çocuk Festivalimizin bu yıl yedincisini düzenliyoruz. 9 ayrı ülkeden konuklarımız var. Evlatlarını bizlere güvenerek Türkiye'ye gönderen barış elçileri küçük çocukları bize gönderdikleri için ailelerine, onları burada misafir eden ailelere, okullara teşekkür ediyorum. Hepimizin bu festivalde, etkinlikte payı var" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, 7.'si düzenlenen bu festivalde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 2. kez yer aldığını, Çorluluların ve çocukların heyecanını yerinde gördüğünü söyledi.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Bugünlerde birlik ve beraberliğe en muhtaç olduğumuz zamanlar. Şehitler veriyoruz ve ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Belediyemizi de böyle bir festival düzenlediği için tebrik ediyorum. Çorlu Belediyesi Spor Kulübü, bize bir bayram hediyesi getirdi. Basketbol Anadolu Şampiyonu oldu. Bu başarıdan ötürü kutluyorum. Yine Çorlu'da muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İlk defa mahalle maçları düzenledik. 19 takım katıldı ve 240 çocuğumuz Çorlu General Basri Saran Stadyumu'ndaki turnuvaya katıldı. Hanımefendilere, çok teşekkür ediyorum. Burada sergi açarak el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyorlar. Çorlu'da güzel birlik ve beraberlik var. İnşallah bundan sonra da gelişerek devam edecek. Yine bir güzellik de Sağlık Bakanlığımızın gönderdiği 72 bisikleti hiç bisikleti olmayan çocuklarımıza dağıtacağız. Onlara da bayram neşesi katmış olacağız. Öğrencilerimizi evinde misafir eden ailelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklara bisiklet teslim töreni gerçekleştirilirken, Uluslararası 7. Çocuk Festivali kapsamında Çorlu'ya gelen ülke ve okul gruplarının gösterileri ile festivale devam edildi. Ülke ve okul gruplarının gösterileri büyük beğeni toplarken, gösterileri izlemeye gelen vatandaşlar sahneye çıkan grupları bol bol alkışladı.

Diğer yandan festival alanında Hanımeli Günleri kapsamında kadınlarımız el emeklerini sergileme ve satışa sunma imkanı buldular. Oldukça ilgi gören stantlar gün boyunca vatandaşlarımıza hizmet verdi.

Çorlu Belediyesi Uluslararası 7. Çocuk Festivali, Cumhuriyet Parkı, Seymen, Önerler ve Türkgücü mahallelerinde düzenlenecek gösterilerle devam edecek ve 28 Nisan günü yapılacak gösteriler ile festival sona erecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Levent Kılıç Tekirdağ Türkiye Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title