Haberler

Çomu: "Türkiye'nin İhracat Yapmaktan Başka Şansı Yok"

Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Çomu, "Türkiye'nin ihracat hedefini yakalaması için dış pazarı daha fazla zorlamalıyız" dedi.

Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Çomu, " Türkiye'nin ihracat hedefini yakalaması için dış pazarı daha fazla zorlamalıyız" dedi.

Anadolu Girişimci İşadamları'nın (AGİD) geleneksel olarak düzenlediği 'Ufku Zorlayanlar' Programına konuk olan Çomu, Türkiye'nin ihracat yapmaktan başka şansının olmadığını söyledi. Avrupa ülkelerine satılabilecek fazla bir şeyin olmadığını belirten Çomu, "Ürünlerinizi Çin ve Hindistan'a rahatlıkla satabilirsiniz. 2 milyar nüfuslu bir Çin'de ürününüzü satacak mutlaka birilerini bulabilirsiniz. Bunun yanında katma değerli ürünler üreterek, pazar şansınızı artırabilirsiniz. Türkiye'nin ihracat hedefini yakalaması için dış pazarı daha fazla zorlamalıyız" diye konuştu.

Ürettiğinizi yurt içine satarak büyümenin mümkün olmadığını da söyleyen Çomu, "70 milyon insan bizi kısıtlıyor. 7 milyar insanla uğraşmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'de işlenen mısırözünün yüzde 35'ini, Çukurova'da işlenen ayçekirdeğinin ise yüzde 30'unun Sunar Grup bünyesindeki şirketler tarafından işlendiğini de kaydeden Çomu, Türkiye glikoz ihracatının yüzde 27'sini, Türkiye nişasta ihracatının yüzde 59,11'ini, Türkiye mısırözü yağı ihracatının yüzde 25'ini, Türkiye ayçiçek yağı ihracatının yüzde 7'sini ve Türkiye margarin ihracatının yüzde 12'sini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sunar Grup'un 2012 yılı satışlarının, 2011 yılına göre yüzde 21 arttığını vurgulayan Çomu, "72 farklı ülkeye satış yaptıklarını söyledi. 84 bin ton ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Çomu, "120 milyon dolar toplam satış yaptık. 15 uluslararası fuara katılarak, 42 ülkeye ticari ziyarette bulunduk" şeklinde konuştu.

Mısırın yüzde 45'inin Çukurova'da yetiştirilmesine vesile olduklarını da kaydeden Çomu, "Çiftçimiz bize güveniyor. Nasıl olsa mısırı Sunar'a satarım diyor. Kaygısız şekilde mısır ekebiliyor. 2006 yılında kurduğumuz Elita Yağ, sektöründe 5 büyük firmadan birisi oldu" dedi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Seyfettin Alpat da, dernek olarak yurt dışı gezilerine önem verdiklerini belirterek, son 6 ayda Filipinler, Kongo ve Kenya'ya ticari geziler düzenlediklerini kaydetti.

AGİD Platin Markalar'ında yer alan firma temsilcilerine de katkılarından dolayı plaketlerini Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ verdi. Hüseyin Çomu'nun plaketini ise AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan verdi.

Etkinliğin sonunda; AGİD'in KOSGEB ile ortak organize ettiği girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere de sertifikaları verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title