Haberler

Çine Meslek Yüksek Okulu 25. Yılını kutladı

Güncelleme:

- Çine Meslek Yüksek Okulu 25. Yılını kutladı

AYDIN - Adnan Menderes Üniversitesi'nin ilk Meslek Yüksekokullarından olma özelliğini taşıyan Çine Meslek Yüksekokulu, 25. kuruluş yıl dönümü kutlaması, Süleyman Pekgüzel Kampüsü'nde gerçekleşti.

Etkinliğe, Kurucu Rektör Prof. Dr. Cezmi Öncüer, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Mehmet Aydın, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Süleyman Pekgüzel'in ailesini temsilen Hüseyin Pekgüzel, Çine eski Kaymakamı Ahmet Boyacı, Çine eski Belediye Başkanı Celaleddin Kocaman, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum, emekli öğretim üyeleri, kurum müdürleri ile akademik-idari personel katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Bakırcı, okulun bugüne kadar 11 farklı bölümde 2612 mezun verdiğini, halen 5 program, 659 öğrenci, 19'u akademik toplam 41 personel ile eğitim faaliyetlerine devam ettiğini belirtti ve "Okulumuz teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalara verdiği önem ile öne çıkan bir okuldur. Sloganımızı eğitimden üretime olarak belirledik. Okulumuz, kurulduğu günden bugüne bitkisel hayvansal üretim ve gıda işlemeye yönelik 15 farklı uygulama birimi sayesinde ülkemizde yaygın tüketilen birçok ürünü öğrencilerimiz ile Tarım ve Orman Bakanlığına ait izinler ve denetimler kapsamında, üreten bir okuldur" dedi.

Akademik nitelik, yayın sayısı ve projeler hakkında bilgi veren Bakırcı, Çine MYO'nun yürüttüğü çalışmaların altında çok ciddi birimkimler olduğunu, akademisyenlerimizin ve idarecilerimizin okulumuzun çıtasını çalışmalarıyla yükselttiklerini belitti ve "Bizler de bundan sonra çizgimizi bozmadan çıtayı daha da yükselterek hem okulumuzu hem de Üniversitemizin ismini her platformda daha güçlü bir şekilde duyurmanın gayreti içinde olacağız." sözlerinin ardından emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasına son verdi.

25 yıl önce açılışını gerçekleştirdikleri Çine MYO'nun yıl dönümünde bir arada olmanının mutluluğunu yaşadığını ifade eden Kurucu Rektör Prof. Dr. Cezmi Öncüer, Üniversitenin ilçelerde yapılanma öyküsünü anlattı. Öncüer, "Üniversitenin ilk yıllarında zor koşullarda çoğu zaman fedakarlıklarla yapılanmamızı gerçekleştirdik. Yörenin özelliğini de göz önünde bulundurarak meslek yüksekokullarını oluşturduk. Kuruluşumuzun ikinci yılında Yenipazar MYO ile Çine MYO ilçelerdeki ilk okullarımız oldu." dedi. Mezun olan öğrencileri, Çine'nin tanıtım elçisi olarak gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Cezmi Öncüer, okulun kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eğitimi ve sosyalleşmeyi bir üst seviyeye taşıyan üniversiteler sayesinde ilçelerin ekonomik ve sosyal açıdan kalkındığını belirten Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine MYO'nun kampüs havasında bir okul olduğunu, gelişimi için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek emeği geçen diğer kurumlara da teşekkürlerini iletti.

ADÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanları Kate Donets, Deniz Çağlar ve Özgür Elgün'ün sunduğu Trio Konseri'nin ardından Çine MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. İ. Bülent Helva, okulun kuruluşundan bugüne 25 yılını özetleyerek önümüzdeki dönemlerde geliştirilecek projeler hakkında bilgi verdi.

Çine MYO'nun kuruluşundan bugüne emeği geçenlerin duygu ve düşüncelerini paylaşmalarının ve şeref defterini imzalamalarının ardından 25 yılda gerçekleştirilen Meslek Yüksekokulu faaliyetlerinin sergilendiği resim sergisi ziyarete açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Çine Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title