Haberler

Çiftçiye Çatak Desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Projesi (ÇATAK) Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 18 projeye yüzde 70 hibe desteği verilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Projesi (ÇATAK) Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 18 projeye yüzde 70 hibe desteği verilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, başvuruda bulunan 52 çiftçinin bütçe imkanlarının ve projelerinin değerlendirildiğini belirterek, puanlama sonucunda 18 çiftçinin projesinin uygun bulunduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2014 yılı ÇATAK Projesi kapsamında bu projelere 275 bin lira hibe desteği ödeneceğini belirten Türkmen, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız, stratejik kalkınma planı doğrultusunda, toprak su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olan çevre amaçlı tarım arazilerini koruma programını tercih eden üreticileri desteklemektedir. Proje kapsamında 16 basınçlı sulama sistemi yatırımı, 1 çiftlik gübresi dağıtım makinesi ve 1 anıza doğrudan ekim makinesi alım projesi uygun bulundu."

Çiftçilerin mağdur olmaması için proje askı listelerini kontrol etmeleri konusunda uyaran Türkmen, bilgilerinde yanlışlık ve hata olanların düzeltilmesi için 15 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar itirazda bulunmaları gerektiğini, aksi halde itirazların değerlendirmeye alınmayacağını ifade etti. - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Murat Türkmen Çatak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title