Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması

"Anayasa metinleri toplumun bütün kesimlerinin, siyasal partilerin, sivil toplumun hepsinin katkısıyla ortaya çıkan bir anlayışla belirlenmesi gereken metinlerdir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı,

"Anayasa metinleri toplumun bütün kesimlerinin, siyasal partilerin, sivil toplumun hepsinin katkısıyla ortaya çıkan bir anlayışla belirlenmesi gereken metinlerdir" dedi.

Sarı, partisinin Muğla Kadın Kolları'nın İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'nde düzenlediği Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partili devrimci kadınların ülkeyi hak ettiği yere taşıyacağına inandıklarını söyledi.

AK Parti Hükümeti'nin 10 yılını tamamladığını, 10 yıldan bu yana yürüttüğü projelerin gerçekte kendisinin bir proje olduğunu ortaya koyduğunu ileri süren Sarı, "Bu projeler ne Başbakanın ne de Başbakanın çevresindekilerin aklıyla ortaya çıkan bir sonuç. Bu bir emperyal aklın, yeni emperyalizmin ve küreselleşmenin sonuçlarının dayattığı bir durum. Ortadoğu yeniden biçimlendiriliyor" dedi.

Sarı, İmralı süreci ve bu süreçle iç içe geçmiş yeni anayasa çalışmalarının ülkeyi zor duruma soktuğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:

"İmralı süreci aldatması maalesef Kürt yurttaşlarımızın beklentilerini istismar eden, haklı taleplerini kullanan Başbakanın kendi ikbali için başlattığı bir süreç. Bu süreç bugün başlamadığında eylülde sonlanacak referandum ile ilgili takvim kaçacaktı. Bugün bu sürecin gündeme gelmesi, bir yandan görüşmenin tutanaklarını basına sızdırırken bir yandan Kandil'in bombalanması, bir yadan barışçı mesajlar verilirken bir yandan şiddetin yaygınlaşması AK Parti'nin bu konuda ne kadar tehlikeli, ne kadar maceracı bir yaklaşım içinde olduğunu ortaya koyuyor."

Sürecin diğer bir yanının anayasa değişikliği üzerinden bir rejim değişikliğine gitmek olduğunu iddia eden Sarı, "Anayasaların değişmesi toplumsal mutabakat gerektiren bir konudur. Anayasa metinleri toplumun bütün kesimlerinin, siyasal partilerin, sivil toplumun hepsinin katkısıyla ortaya çıkan bir anlayışla belirlenmesi gereken metinlerdir. AK Parti kimi zaman MHP, kimi zaman BDP'nin desteğiyle bu süreci yönetiyor. Bu sürecin ülkede yaşayan herkesin hak ve çıkarlarını koruyacak yöne evrilmesi konusunda tek güvence Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diye konuştu.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Perihan Sarı Ak Parti Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title