Haberler

Çevre ve Kentlilik Bilinci Seminerleri Sürüyor

Kırşehir Belediyesi'nin 2009 yılından beri sürdürdüğü Kentlilik Bilinci ve Çevre Semineri, ilköğretim okullarında sürüyor.

Kırşehir Belediyesi'nin 2009 yılından beri sürdürdüğü Kentlilik Bilinci ve Çevre Semineri, ilköğretim okullarında sürüyor.

Süleyman Türkmani İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Okul Müdürü Mevlüt Çetiner, KIR-ÇED Başkanı Mustafa Bağ, Tema Kırşehir Temsilcisi Muammer Eraslan, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

İlk olarak çevre bilinci konusunda sunumunu yapan TEMA Temsilcisi Muammer Eraslan, çöplerin nasıl toplanması gerektiğini, evde yarıştırarak yapılan çöp toplamalarına ve çevreyi temiz tutmaya kadar pek çok konuda öğrencileri bilgilendirdi. Konular hakkında çocuklara Kırşehir Belediyesince hazırlanan çevre hakkında çizgi filmler izlettirildi.

Ardından söz alan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2009 yılından beri ilköğretim okullarında çevre konusunda bilinçlendirme seminerlerini sürdürdüklerini belirtti.

Bahçeci, "Biz kentlilik bilinci konulu toplantılarını, sizlere daha güzel, daha yaşanılabilir bir şehir, daha temiz, daha yeşil bir şehir bırakalım diye yapıyoruz. Bu şehrin geleceği sizlersiniz. Sizler çevreyi temiz tutarsanız, yeşili korursanız, etrafınızı korursanız, okulunuzu temiz tutarsanız, daha güzel bir yaşam sizi bekliyor. Onun için bunları anlatıyoruz. Bunları bilin, daha bilinçli bir şekilde hareket edin. Bu programdan sonra artık hepiniz birer çevre gönüllüsüsünüz. Çevreyi temiz tutacağız. Buna da okulumuzdan başlayacağız. Okulda, sınıfta, koridorda, bahçede çöp atılmasına izin vermeyeceksiniz" dedi.

Başkanın ardından konuşan okul müdürü Mevlüt Çetiner ise yapılan kentlilik bilinci ve çevre seminerinin çok faydalı olduğunu belirterek bu çalışmaya önayak olan Başkan Bahçeci'ye teşekkür etti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bağ Fethi Yaşar Tema Vakfı Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title