Haberler

Çermik'e 89 Derslik Daha Yapılacak

Güncelleme:

Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, 2013 yılı yatırım programı çerçevesinde eğitim tesisi yatırımlarının devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, 2013 yılı yatırım programı çerçevesinde eğitim tesisi yatırımlarının devam ettiğini belirterek, ilçeye 89 derslik daha yapılacağını söyledi.

2013 yılı eğitim tesisi yatırımları kapsamında ilçe genelinde KÖYDES projesi çerçevesinde 49 derslik yapılacağını belirten Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, TOKİ tarafından yapılacak olan 16 derslikli İmam-Hatip Lisesi ile 24 derslikli Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile birlikte ilçe genelinde 89 derslik daha yapılacağını kaydetti. KÖYDES kapsamında Kayagediği köyüne 8 derslik, Yeşilova köyüne 8 derslik, Örenkuyu köyüne 8 derslik, Bayrak köyüne 12 derslik, Baykal köyü İsmail Çayırı mezrasına 8 derslik, Dilekpınar köyüne 5 derslik yapımının 2013 yılı yatırım programına alındığını belirten Kaymakam Batmaz, Yeşilova ve Örenkuyu köylerine yapılacak 8 derslikli okulların ihalelerinin yapıldığını, Kayagediği, Bayrak, Baykal köyü İsmail Çayırı mezrası ve Dilekpınarı köyüne yapılacak olan dersliklerin ihalelerinin de yapılacağını söyledi. Kaymakam Batmaz, eğitim-öğretimde büyük bir başarı yakalayan ilçeyi eğitimde daha da üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Çermik'in eğitimdeki başarısı açısından Diyarbakır il birincisi ve Türkiye 12.'si olduğunu anımsatan Kaymakam Batmaz, amaçlarının Türkiye ile yarışmak olduğunu söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Yeşilova Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title