Haberler

Çerkezköy'de Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi'nde kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi'nde kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kapaklı Beldesi Kapaklı Düğün Salonu'nda düzenlenen organizasyona İl Genel Meclis Başkanvekili Sami İkizler, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ruhi Özden ile Salih Bezgin, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Kapaklı Atatürk Mahalle Muhtarı Bilal Tokuç, 2009 seçimlerinde Kapaklı'dan Belediye Başkan Adayı olan Akın Yılmaz ile vatandaşlar katıldı.

Bilgilendirme toplantısında Çerkezköy Adliyesi Avukatlarından Engin Özden, kentsel dönüşüm hakkında genel bir bilgilendirmede bulunarak Kapaklı Belediyesi'ndeki kentsel dönüşüm ile ilgili yaşanan gelişmeleri özetledi.

Kapaklı Belediye Meclisi'nde 1.5 yıl Kentsel dönüşümle ilgili alınan meclis kararına değinen Özden "Gayet iyi niyetli, temiz düşüncelerle oy birliğiyle bir karar alındı. Sonra da Fen İşleri Müdürlüğü'nün bir talebi meclise geldi. Dışarıda 800 bin TL'ye yapılacağı ifade edilen bir ihale, 4 milyon 447 bin TL'ye ihale edilmiş. Burada da bir şaibe olduğu söyleniyor. İşin bedelinin bu kadar olup olmadığını mahkeme süreci belirleyecek. Mahkeme karar verecek" diye konuştu.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ruhi Özden kendi dönemlerinde yapılan imar çalışmalarından bahsederek, "Bizden önceki dönemde parsel bazında yapılan düzenlemelerle bazı vatandaşlarımız mağdur oldu. Bizler de bu mağduriyetleri çözme adına ada bazında düzenleme yapılması teklifinde bulunduk. 2011'de onayladığımız madde de Kentsel Dönüşümle ilgili bir durum yok. Şu an için Kapaklı'da kentsel dönüşüme ihtiyaç yok."

AK Partili bir diğer belediye meclis üyesi Salih Bezgin ise Mart 2011 tarihinde alınan meclis kararını okuyarak, konu hakkında görüşlerini dile getirdi. Kapaklı'da imar düzensizliğini ortadan kaldırma adına 'evet' dediklerini söyleyen Salih Bezgin bunun anlamının kentsel dönüşüme evet demek olmadığını ifade etti.

Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç, kentsel dönüşüm hakkında bilgilerinin olmadığını ifade ederken, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ise Kapaklı Belediye Başkanı'na ihale yapması için meclis üyeleri olarak her hangi bir yetki vermediklerini söyledi.

Toplantıda isim verilmeden AK Partili meclis üyelerinden Osman Aşık, Hasan Acar ile Kenan Efeoğlu eleştirilince Ruhi Özden "Kararı sadece 3 meclis üyesi değil, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile tüm meclis üyeleri verecek." dedi.

09.09.2012 21: 31: 59

TSI

NNNN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Ak Parti Kapaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title