Haberler

Çekirdek Çitleyen Eşek' Koparılan Kulaklarına Kavuştu

'Çekirdek çitleyen eşek' koparılan kulaklarına kavuştuESKİŞEHİR - Eskişehir'in insan yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgelerinden olan Porsuk kenarının kirletilmesini esprili bir dille eleştirmek amacıyla dikilen 'Çekirdek çitleyen eşek' heykelinin önceki gün koparılan kulakları yeniden...

'Çekirdek çitleyen eşek' koparılan kulaklarına kavuştu

ESKİŞEHİR - Eskişehir'in insan yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgelerinden olan Porsuk kenarının kirletilmesini esprili bir dille eleştirmek amacıyla dikilen 'Çekirdek çitleyen eşek' heykelinin önceki gün koparılan kulakları yeniden monte edilirken, vatandaşlar bölgedeki güvenlik zafiyetine tepki gösterdi.

Kısa süre önce kimliği belirsiz kişi veya kişilerce koparılan heykelin kulakları, yeniden dikildi. Vatandaşlar, bölgede güvenlik sorunu olduğunu belirterek, önlem alınmaması halinde bu tip durumların yeninden yaşanabileceğini dile getirdi.

"Porsuk'un kenarına önlem alınması gerekiyor"

Eşek heykelinin kısa sürede tüm vatandaşların ilgi odağı olduğunu ve bunun korunması gerektiğini aktaran Güldar Çangalgil, yetkililerden daha ciddi adımlar atmalarını beklediklerini söyledi. Güvenlik önlemlerinin alınmaması halinde bu tip saldırıların sürebileceğini ifade eden Çangalgil, "Bence zaten bütün Porsuk'un kenarında önlem alınması gerekiyor. Yasak konulması gerekiyor. Burada güvenlik gerekiyor. Güvenlik sadece anons yaparak olmaz. Sivil olarak güvenlik gerekiyor. Eşek heykelini televizyondan gördüm. Baktım hoşuma gitti. Kıymetini bilmiyor insanlarımız. Zarar vermekten de zevk duyuyorlar" şeklinde konuştu.

"Aslında heykel de insanlara bir tepki"

'Çekirdek çitleyen eşek' heykelinin mizahi bir bakış açısına sahip olduğunu bu yüzden de bazı kesimleri rahatsız etmiş olabileceğini söyleyen Salih Eren Karabıyık, bölgedeki güvenlik önlemlerini yetersiz gördüğünü kaydetti. Karabıyık, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Heykel de insanlara bir tepki aslında burada. Kapılar kapatılabilir. Güvenlik kamerası yok mu burada hiç? Ceza kesilsin. Zaten duyulunca bir daha kimse bir şey yapamaz. Ben heykeli çok beğendim. Keşke tüm tepkilerini böyle gösterse belediyeler."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Porsuk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title