Haberler

Çamlıca ve Mecidiyeliler, Beldelerinin Kapanmasına Hayır Dedi

Uygulanması planlanan ve TBMM'de görüşülmesi süren Büyükşehir Yasası kapsamında, nüfusu 2 binin altındaki beldelerin tekrar kapanmasının gündeme gelmesi üzerine, CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Çamlıca ve...

Uygulanması planlanan ve TBMM'de görüşülmesi süren Büyükşehir Yasası kapsamında, nüfusu 2 binin altındaki beldelerin tekrar kapanmasının gündeme gelmesi üzerine, CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Çamlıca ve Mecidiye Beldeleri'nde yapılan gayriresmi referandumda, belde halkı "Hayır" oyu kullandı.

Gayri resmi olarak yapılan referandum, tüm Türkiye'de olduğu gibi, Edirne'de de kapanması gündeme gelen 3 beldede gerçekleştirildi.

Keşan'da Mecidiye ve Çamlıca beldeleri ile Uzunköprü Kurtbey beldesinde yapılan referandum, saat 08.00 sıralarında başladı. Referandumda beldelerinin kapatılmasını istemeyen belde halkı, sandık başına giderek, "Evet" ya da "Hayır" oylarını kullandı.

Yağmurlu havaya rağmen beldedeki vatandaşların yapılan referanduma yoğun ilgisinin olduğu gözlendi. Yapılan referanduma, CHP Edirne Milletvekilleri Kemal Değirmendereli ve Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdol ile CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan'da katılarak, vatandaşlarla sohbet etti.

BÜYÜKYATIKÇI: HİÇ KİMSE BELDENİN KAPANMASINI İSTEMİYOR

Konuyla ilgili olarak konuşan Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, belediye tarafından yapılan referanduma halkın duyarlı şekilde davrandığını ve katılımın yüksek olduğunu belirterek, "Halkımız, belediyelerine sahip çıkacaklarını ifade etmişlerdi. Bugünde belediyelerine sahip çıktıklarını görüyoruz. Şimdi de gizli oy, açık tasnif usulüyle referandumumuzu yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi kararı olmasına rağmen belediyemizin kapatılması isteniyor. İleride yasal haklarımızı kullanmak üzere, bu referandumu yapıyoruz. Beldemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Katılım çok güzel ve halkımız duyarlı. Bir annenin elinden evladını almışçasına üzüntüleri var. Belediyemizin kapanmamasını diliyorum. Hükümetimiz, inşallah bu kanundan vazgeçer ve halkımızda rahat bir nefes alır. Halkımız, 'belediyem kapanmasın, belediyeme sahip çıkıyorum, belediyem elimden alınmasın.' dedi. Beldemizdeki bütün siyasi partiler, beldemizin kapatılmasından yana değil. Çamlıca Beldesi'nin, Gökçetepe ve Sazlıdere sahilleri nedeniyle, 4 bin 851 tane vergi mükellefimiz var. Bu insanlar işlemlerini beldemize gelerek yapıyorlar. Sahillerde yaşayan insanlarda beldemizin kapatılmasını istemiyor. 2 bin 703 tane konutumuz var. Ülkemizin ekonomik şartları ve çocuklarının eğitim-öğretimi nedeniyle, beldemizi kış mevsiminde terk ediyorlar. Ama iş kapasitesi yüksek bir belediyeyiz." dedi

Kullanılan oyların hiçbirinde siyasi bir partinin ambleminin olmadığının da altını çizen Halil Büyükyatıkçı, "Biz, 5393 sayılı belediye yasasının 15. maddesinde, 'kamu hizmetlerinin kalıp-kalmaması için kamuoyu araştırması' yapılabilir şeklinde yer alıyor. Bizde bu çerçeveden yola çıkarak kamuoyu araştırması yapıyoruz. Kısacası, gücümüzü 5393 sayılı belediye yasasından alıyoruz." şeklinde konuştu.

ÇINAR: ANAYASAL HAKLARIMIZI KULLANIP, DAVA AÇACAĞIZ

Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar da, referanduma vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, "Katılım, %90'ın üzerinde. Vatandaşlarımız, beldelerinin kapatılmasını istemiyor. Seçimlerde herhangi bir problemle karşılaşmadık. Beldemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Çınar, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonra belediyeler olarak, hukuksal haklarımızı arayacağız. 2008 yılında da, böyle bir çalışma yapılmıştı. O zamanki Danıştay kararında; turizm koruma bölgeleri içerisinde kalan turizm beldelerinin, kapanacak beldeler listesinin dışında tutulması gerektiği ve Anayasal hakları olduğu yönünde sonuç değerlendirmesi yapılmıştı. Biz, aynı haklarımızın devam ettiğine inanıyoruz. Referandumu da, bundan dolayı yapıyoruz. Halkımızın iradesini alacağız. Halkımız, 'biz belediye olarak kalmak istiyoruz.' yönünde karar vermesi durumunda da geçmişten gelen Anayasal haklarımızı kullanarak, hukuksal alanda davalar açacağız. ve belediyemizin kapanmaması için gerekli mücadelemizi vereceğiz."

"Bize şov değil; belediyemiz lazım"

Beldelerdeki referandumun siyasi şov olarak nitelendirilmesiyle ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Recep Çınar, "Yapılan seçimlerde, herhangi bir partiye ait amblem ya da afiş bulunmuyor. Buradaki insanların hiçbiri parti gözetmiyor ve kimsede şov yapmıyor. Herkes mevcut belediyesinin kapatılmamasının derdine düşmüştür. Bize şov değil; belediyemiz lazım." şeklinde konuştu.

Yapılan referandum sonucunda beldelerde oy kullanılan sandıklardan "Hayır" oyu çıktı. Mecidiye Beldesi'nde kullanılan 719 oyun 674'ü Hayır olarak çıkarken, 43 kişi de beldenin kapatılması yönünde evet oyu kullandı. Çamlıca Beldesi'nde ise kullanılan 874 oyun 853'ü Hayır oyu çıkarken, 21'i de Evet çıktı.

21.10.2012 18: 42: 45

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mecidiye Çamlıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title