Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Eğitim Desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkentte ihtiyaç sahibi ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yardımları bu yıl da devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkentte ihtiyaç sahibi ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yardımları bu yıl da devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sürdürülen projeler çerçevesinde, yeni öğretim yılında Ankara'daki ilköğretim ve liselerde eğitim gören 60 bin öğrenciye giysi ve kırtasiye desteği sunuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 engelli okulunda eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrenciye 3 öğün yemek verilirken, üniversite öğrencilerine kentin 5 noktasında sabahları sıcak çorba ve ekmek ikram ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,

"Ekonomik şartlar nedeniyle hiçbir yavrumuzun kendini diğerinden eksik hissetmesini istemiyoruz" dedi. İlköğretim, lise ve dengi okullarına devam eden ve desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin okul yönetimlerine başvurmaları gerektiğini anımsatan Gökçek, "Ne yazık ki her öğrenci aynı ekonomik şartlara sahip olmuyor. Çocukluk yıllarında bu tür farklılıklar daha derin yaralara yol açabiliyor. Bunun için de Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır sürdürdüğümüz geleneği bu yıl da bozmayarak, ihtiyacı olan öğrencilerimize yardımlarımızı tek tek ulaştırıyoruz" diye konuştu.

-60 bin öğrenciye yardım yapılacak-

Melih Gökçek, bu yıl ihtiyacı tespit edilen 60 bin öğrenciye kaban, bot ve okul çantası hediye edileceğini, okul çantalarının içerisinde çeşitli ders malzemelerinin bulunacağını ifade etti. Gökçek, 26 engelli okulundaki öğrencilere de 3 öğün yemek yardımında bulunduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu kentin 5 noktasına kurduğu seyyar araçlarda her sabah sıcak çorba ve ekmek ikram ettiğini de anımsatan Gökçek, ayrıca Kurtuluş ve Cebeci'deki iki merkezde çamaşır yıkama hizmetinin de sürdüğünü kaydetti.

Gökçek, ünlü Türk fizikçi Feza Gürsey'in adını taşıyan "Feza Gürsey Bilim Merkezi'nde de öğrencilere teorik bilgileri uygulama imkanı sağlandığını anlattı.

Ankara'daki okullarda eğitim gören ve desteğe ihtiyacı bulunan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma sonucu belirleniyor.

İsimler belirlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bot, kaban, okul çantası ve kırtasiyeden oluşan eğitim destek paketini, okullara ulaştırıp dağıtımını sağlıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title