Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın Sözleri

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, "CHP'nin AKP zihniyetinden siyasi nezaket dersi almaya ihtiyacı yoktur" dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, "CHP'nin AKP zihniyetinden siyasi nezaket dersi almaya ihtiyacı yoktur" dedi.

Kök, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti İl Başkanlığı yöneticilerinin, 19 Mayıs kutlamaları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a tepki göstermek isterken, CHP'ye hakaret ettiklerini öne sürdü.

CHP'nin, "siyasi nezaketin timsali" olduğunu savunan Kök, "CHP'nin AKP zihniyetinden siyasi nezaket dersi almaya ihtiyacı yoktur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı hükümet üyelerinin geçmişte yaptığı bazı konuşmalardan örnekler veren Kök, Başkan Akaydın'ın, "baskı gören vatandaşların sesi" olduğunu savundu. Akaydın'ın, "İşi bitince tuvalete süpürülecek başbakan istemiyoruz" sözlerinin, Başbakan Erdoğan'ın eski danışmanlarından Cüneyt Zapsu'dan alıntı olduğuna dikkati çeken Kök, şöyle konuştu:

"19 Mayıs'ta Antalya sokaklarında yüzbinler vardı. Orada sadece CHP'liler yoktu. Her siyasi görüşten yurttaşımız AKP'nin uygulamalarından rahatsız, ülkenin bölünmenin eşiğine geldiğinin bilinciyle bayrağını alıp demokratik hakkını kullanmak, tepkisini göstermek için sokaklara çıkmıştır. Alkışlara bakılırsa da o büyük kalabalıkların sesi sayın Mustafa Akaydın olmuştur. Mustafa Akaydın konuşma yaparken, bütün o kalabalıklar coşkulu şekilde alkışlamıştır. Bu ülkede AKP uygulamalarından rahatsız olan çok büyük bir çoğunluğun, sessiz, mağdur, baskıya maruz kalmış ama ne yapacağını bilemeyen o büyük çoğunluğun sayın Mustafa Akaydın sesi, kulağı, gözü olmuştur. Orada onları temsil etmiştir. Oradaki o kalabalığa sorarsanız, sayın Akaydın'ın söylediği herşeyin altına imza atar."

CHP olarak seviyesiz siyaseti asla istemediklerini ifade eden Kök, Akaydın'ın konuşmasında hakarete varan birşey olduğunu düşünmediklerini vurguladı. Kök, "Bu konuşmada sadece Cüneyt Zapsu'nun sözünü alıntı yapmıştır sayın Akaydın. Onun dışında hakaret içeren birşey yoktur. Onun dışında herşeyin altına hepimiz imzamızı atarız. CHP'nin AKP'den siyasi nezaket adına öğreneceği hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

-CHP seçim startını Pazar günü Antalya'dan verecek-

CHP'nin seçim startının pazar günü CHP Lideri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı etkinlikle verileceğini belirten Kök, etkinliğe 81 ilin CHP il başkanlarının da katılacağını bildirdi.

Kök, "Sade üyesinden genel başkanına kadar CHP seçim startını Antalya'dan veriyor. Antalya'dan yanan bu ışık, bütün Türkiye'yi aydınlatacaktır diye umuyoruz" dedi.

Belediye başkanlığı adayları için CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun kriter olarak anket sonuçlarını belirlediğine işaret eden Kök, "Mevcut belediye başkanları anketlerle belirlenecek, eğer halkta karşılığı varsa onlarla devam edilecek" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akaydın DEVRİM KÖK Ak Parti Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title