Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Güncelleme:

Bursa Devlet Tiyatrosu, Hastalık Hastası, Kozalar, Pygmalion-Bir Kadın Yarattım ve Sırça Köşk oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Hastalık Hastası", "Kozalar", "Pygmalion-Bir Kadın Yarattım" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.

George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçe'ye çevirdiği ve Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pygmalion-Bir Kadın Yarattım" oyununun dekor tasarımını Ali Cem Köroğlu, kostüm tasarımını Bengisu Mükiyen, ışık tasarımını da Aslı Atasoy yapıyor.

Taner Turan, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Berrin Kulya Balkanlar dahil 30 kişinin rol aldığı oyunda, sahte ile hakikati birbirinden ayırmanın her zaman siyah ile beyazın farkını bir bakışta kavramak kadar kolay olmadığı anlatılıyor. "Bir insana yaşamını değiştirmesi, güzelleştirmesi, yeni ve değerli anlamlar katması için el uzatabilmek gerçekten mümkün mü?" sorusuna yanıt aranan oyunda, buna cesaret eden birinin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı gözler önüne seriliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00, 14 Şubat'ta ise 15.00 ve 20.00'den itibaren tiyatroseverlere sunulacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çift odağında kadın erkek ilişkileri anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 14 Şubat'ta 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın üstlendiği "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlıyor. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kuruyor ve onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle oyunda ön plana çıkarılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 17 ve 18 Şubat'ta 20.00'den itibaren tiyatroseverlere sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan "Buzlar Çözülmeden" oyununun yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli üstleniyor.

Kar yüzünden yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu zannedilen kişinin hikayesinin anlatıldığı oyun, bugün saat 20.00'de Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Orhan Asena'nın yazdığı "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" oyununun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan, dekor tasarımını Sertel Çetinel, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını Zeynel Işık, müziklerini ise Fatih Veli Ölmez üstleniyor.

Oyunda, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylar ele alınıyor. Tahtın kendi çocukları olan Şehzade Bayezid ile Şehzade Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve daha Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremez. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşır. Artık her şey kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalmıştır.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde, yarın saat 20.00'de, 14 Şubat Cumartesi günü de 14.00'te sahnelenecek.

Kaynak: AA / Yerel

Volkan Çetinkaya Hürrem Sultan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title