Haberler

Burhaniye'de Bakan Yıldız'a Coşkulu Karşılama

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyeyi ziyaret eden Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kalabalık bir vatandaş topluluğu tarından karşılanırken, Başkan Uysal’a görevinde başarı diledi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyeyi ziyaret eden Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kalabalık bir vatandaş topluluğu tarından karşılanırken, Başkan Uysal'a görevinde başarı diledi. Belediye de bir açıklama yapan Bakan Yıldız, hükümet olarak zeytine önem verdiklerini söyledi.

Belediye önünde, Edremit Kaymakamı ve Burhaniye Kaymakam Vekili Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve daire müdürleri ile vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Taner Yıldız, vatandaşlarla teker teker tokalaştı. Kendisini alkışlayan kadınların, hal ve hatırını soran Bakan Yıldız, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yanında Vali Ahmet Turhan, Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ile Tülay Babuşcu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile birlikte Başkan Uysal'ın makamına geçen Bakan Yıldız, burada vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Uysal belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, AKP ilçe Başkanı Hayri Zeybek de, Madra dağındaki yaylalarda yaşanan elektrik sorununu anlattı. Başkan Uysal'a hayırlı olsun ziyareti için belediye geldiğini anlatan Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Başkan Uysal'ın nice hizmetler yapmasını diliyorum. Seçimin kazanılmasında emeği geçen teşkilatımızın görevlilerini kutluyorum. Burhaniye, bütün partiler için kolay bir yer değildi. Bize oy veren vermeyen herkese hizmet götüreceğiz. Biz zeytini koruyan bir iktidarız. İktidara geldiğimiz de 91 milyon olan zeytin ağacı sayısını 160 milyona çıkardık. Çevreyi bozmamak kaydıyla fabrikalar da madenler de olacak. Hepsi yan yana olmalı. Biz vatandaşımızın hassasiyetine önem veriyoruz. Bir zeytin ağacı kesilse binlercesini dikiyoruz. Bunun için de zeytin ağacı sayısı nerdeyse katlandı. Zeytin ağacı da, sanayi de, madenler de bizim. Biz zeytinden vazgeçmeyeceğiz. Ancak bir taraftan da kızımızı, oğlumuza istihdam sağlayacak tesisler lazım" dedi.

Yaylaların elektrik sorununa da el atılacağını anlatan. Bakan Taner Yıldız, öncelikle köy elektrik şebekelerinin yenileceğini bunun ardından da yaylalara sıra geleceğini söyledi. Vatandaşların doğalgaz isteklerine de cevap veren Bakan Yıldız, nüfusu 10 bin den fazla olan yerleşim yerlerine doğalgaz geleceğini, ancak, bir yerleşim yerindeki elektrik abonelerinden yüzde 60'ının talep de bulunmasını istediklerini bildirdi. Yıldız, talep de bulunma sürelerini 6 ay uzattıklarını anlattı. Yıldız, Türkiye'deki doğalgaz bekleyen 2002 ilçeden, ancak 9 adedinin başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Necdet Uysal, Bakan Yıldız'a bir şişe zeytinyağı hediye etti. Başkan Uysal ve meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Yıldız, vatandaşların talepleriniz de kırmadı. Belediye önünde vatandaşlarla topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Uysal Taner Yıldız Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title