Haberler

Burdur'da Süt Fiyatında 6 Yeni Kuruşluk Artış Yapıldı

Burdur'da Nisan Ayında Yüzde 10 Oranında Düşen Süt Fiyatı, Yapılan İhaleyle 6 Yeni Kuruş Arttı. Nisan Başındaki İhalede 63.5'dan 57 Ykrş'ye İndirilen Sütün Litre Fiyatı Eski Fiyatı Yakalayamadı ve 63 Ykrş'ta Kaldı.

Burdur'da Nisan ayında yüzde 10 oranında düşen süt fiyatı, yapılan ihaleyle 6 yeni kuruş arttı. Nisan başındaki ihalede 63.5'dan 57 Ykrş'ye indirilen sütün litre fiyatı eski fiyatı yakalayamadı ve 63 Ykrş'ta kaldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'ndaki toplantıya süt üreticileri adına Köy-Koop Başkanı Yakup Yıldız başkanlığındaki grup ile Pınar, Sütaş, Çavuşoğulları, Ülker Ak-Gıda, Hatipoğulları, Tek-Süt, Akova, Ekiciler, Bur-Süt, Varollar, Yörükoğlu, Duranlar ve Zerenler gibi alıcı firmaların temsilcileri katıldı. Amaçlarının girdilerdeki artışlar nedeniyle zorluk çeken üreticinin biraz olsun rahatlamasını sağlamak olduğunu belirten Köy-Koop Başkanı Yıldız, "Amacımız üreticimizi biraz rahatlatabilmek.

Son dönemde 1 litre sütle 1 kilo yem alamaz durumdayız. Biz sütün litre fiyatının 1 kilo yem fiyatına denk gelmesini istiyoruz. Şu an için karşılamıyor. Üreticiler olarak fiyatın 3 ay önceki düzeye 63.5 Ykr'ye çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

Burdurlu alıcı firmalar talebi olumlu yaklaşırken fiyat artışına Süt Alma Genel Müdürü Temel Hıdıroğlu başkanlığındaki Ülker Ak-Gıda ile Çavuşoğulları temsilcisi Ramazan Ürküt karşı çıktı. Yıldız, süt toplama merkezi bulunmayan bazı bölgelerde Burdur fiyatının uyguladığını ve Burdur'un hak ettiğini alması gerektiğini belirterek 63.5 Ykrş için ısrar etti ve pazarlık edildi. Ak-Gıda ve Çavuşoğulları temsilcileri 0.5 Ykr için diretti ve sonuçta fiyat 63 Ykrş olarak belirlendi.

Üç ay önceki ihalede, alıcı firmalar 63.5 Ykr olan süt fiyatını 6.5 Ykrş azaltılarak 57 Ykr'ye indirmişti.

(HG-AT-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title