Haberler

Bornova'nın Ödüllü Oyunu Yeniden Sahneleniyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) perdelerini "Cadı Kazanı"ile açıyor.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) perdelerini "Cadı Kazanı"ile açıyor.

Sahneye koyduğu eserlerin başarısı ve sanatseverlerin ilgisiyle köklü tiyatrolar arasındaki yerini alan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), yeni sezonda ödüllü 'Cadı Kazanı' oyunu ile perdelerini açıyor. En iyi prodüksiyon dalında Bedia Muvahhit Ödülü'nü kazanan, aynı jürinin en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi sahne tasarımı ödüllerini de verdiği 'Cadı Kazanı', gösterilen yoğun ilgi üzerine bu sezon da sahnelenecek. Ekim ayından itibaren Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00'de Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde izleyici ile buluşacak oyunun ilk gösterimi 4 Ekim tarihinde yapılacak.

Arthur Miller'in, dünyadaki baskıcı rejimleri, 1950'li yıllardaki McCarthy dönemine göndermeler yaparak anlattığı Cadı Kazanı isimli oyunu, Onur Erdoğan yönetiyor. Ekim ayından itibaren izleyici karşısına çıkacak olan oyun için kalabalık bir kadro provalarını sürdürüyor. Türkiye'de pek çok önemli tiyatronun sahneye koyduğu oyun makyajdan kostüme, dekordan oyunculuğa ve yoruma kadar büyük incelik ve birikim gerektiriyor.

BBŞT'nin sahnelediği Cadı Kazanı oyunu, en iyi prodüksiyon dalında İzmir'in en kapsamlı tiyatro ödülleri sayılan Bedia Muvahhit ödülünü aldı. BBŞT oyuncularından Murat Niyazi Emre "Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu", Melis Caba "Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu", İlker Şahin de "Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı" ödüllerini aldı. Her sezon yetişkin ve çocuklar için yeni oyunlar sahneye koyan BBŞT, Aralık ayında yepyeni bir komediyle izleyici karşısında olacak.

İngiliz oyun yazarı Ray Cooney'nin, vodvil (içinde müzikal bölümlerin, dialog, monolog ve pandomim gibi değişik gösteri türlerinin bulunduğu tiyatro oyunu) tarzında yazdığı "Tom, Dick ve Harry"yi Hakan Taner Yıldırım yönetecek.

TİYATRO MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Bornova Belediyesi'nin son meclis toplantısında aldığı kararla kurulacak üç yeni müdürlük arasında Tiyatro Müdürlüğü de bulunuyor. Göreve geldiği günden itibaren kültür sanat faaliyetlerini de belediyenin önemli hizmetleri arasında gördüğünü ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu gibi her yıl profesyonel anlamda 3-4 tiyatro oyunu sahneye koyan, yüzlerce kursiyeri eğiten, 14 ayrı kursiyer oyunu sergileyen bir tiyatro yapısı başka bir ilçe belediyesinde yok. Şimdi BBŞT'yi kurumsal kimliğe kavuşturmak için 'Tiyatro Müdürlüğü' kuruyoruz. Bu alandaki çalışmaların daha profesyonel biçimde devam edeceğine ve başarıların artacağına inanıyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Mumcu Bornova İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title