Haberler

Bodrum'un Su Altı Biyolojik Çeşitliliği Tanıtıldı

Güncelleme:

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı’nın desteğiyle Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından hazırlanan film dün Mausolos Sergi Salonu’nda gösterildi. Etkinlikte, ‘Bodrum’un Derin Mavisi’ kitabı da tanıtıldı.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı'nın desteğiyle Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından hazırlanan film Mausolos Sergi Salonu'nda gösterildi. Etkinlikte, 'Bodrum'un Derin Mavisi' kitabı da tanıtıldı.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonunda dün Mausolos Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanvekili Emel Çakaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutanı Binbaşı Koray Kemiksiz, Sualtı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, ilçe daire amirleri, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile Bodrum su altı dünyasının ilgilileri ve süngerciler katıldı.

Tanıtım toplantısında açılış konuşmaları sonrasında su altı filmi gösterilirken, Bodrum'un farklı kıyılarında kayda alınan görüntüler beğeni topladı. Film gösteriminin Türkçe'nin yanı sıra İngilizce ve Rusça seslendirmesi de yapıldı. Bodrum'un su altı dünyasının biyoçeşitliliğiyle dolu görüntüler, birçok deniz canlısının da tanınmasını sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tahsin Ceylan, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın 'Deniz Gurbetçileri' kitabından iki farklı hikayeyi katılımcılarla paylaşarak Bodrum'un su altı biyolojik çeşitliliğinden bahsetti. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, su altı dünyasına şahitlik etmeyi sağlayan kaynak ile ilgili görüşlerini bildirirken, "Bu kaynak, bizden sonrakiler için çok önemli bir kaynak olacak. Bodrum'un turizmine de önemli katkılar sunacak" dedi.

Bodrum Belediye Başkanvekili Emel Çakaloğlu ise şöyle konuştu:

"Bodrum; kültürü, tarihi, doğası ve denizi ile önemli bir turizm destinasyonudur. Doğal güzelliklerimiz, tarihsel geçmişimiz, mavi bayraklı plajlarımız, limanlarımız ve koylarımızla turizmin lokomotifi konumundayız. Bunun yanı sıra bu zenginliklere bir de su altı zenginliklerini ekleyerek turizmimizi çeşitlendiriyoruz. Bodrum Belediyesi olarak doğal, kültürel ve tarihi mirasımızı gelecek kuşaklara taşımakta son derece kararlıyız. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Bodrum Belediyesi olarak Bodrum'un yararına olacak her türlü faaliyetin içinde olacağımızı bilmenizi istiyorum."

Kaynak: ANKA / Yerel

Tahsin Ceylan Bodrum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title