Haberler

(Bitmedi) Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10. Yuhanna Yazıcı, Lütfü Savaş'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Tüm Doğu Ortodoksları Patriği 10. Yuhanna Yazıcı ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Başkan Savaş, “Antakya yedi defa deprem yaşamış tekrar küllerinden doğmuş bir şehir. Biliyoruz ki Hatay yeniden, sekizinci defa küllerinden doğacak” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Tüm Doğu Ortodoksları Patriği 10. Yuhanna Yazıcı ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Başkan Savaş, "Antakya yedi defa deprem yaşamış tekrar küllerinden doğmuş bir şehir. Biliyoruz ki Hatay yeniden, sekizinci defa küllerinden doğacak" dedi.

Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10. Yuhanna Yazıcı'ya ziyaretinde, Episkopos Konstantin Kayyel, Episkopos Aersenyos Dahdal, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Ortodoks Kilisesi Pederleri Dimitri Doğum ve Jan Delüller eşlik etti.

Buluşmada, Hatay'ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, çok özel bir şehir olduğunu söyleyen Antakya ve Tüm Doğu Patriği 10. Yuhanna Yazıcı, şöyle konuştu:

"ANTAKYA DÜNYANIN SEMBOLÜDÜR VE ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK GEREKİR"

"Acılarımızı paylaşmak istedik. Bugüne kadar bayramları birlikte kutladık. Hatay'da vefat edenler ve Hatay için taziyede bulunmak istedik. Tüm ilçelere gittik. Yüce Allah'tan dileriz ki Hatay'ımız, camiler, kiliseler, havralar yeniden eski günlere kavuşur ve bayramlarımızı hep beraber kutlarız. Biz her zaman kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz. Antakya dünyanın sembolüdür ve şehre sahip çıkmak gerekir. Biz bu durumdan çok etkilendik ve sizler için dua edeceğiz. Değerli camilerimizi, kiliselerimizi diğer dinlerin ibadet yerlerinin en kısa zamanda yerlerini almalarını diliyoruz, dinler ayrıştırmaz, birleştirir. Ramazan ayının mübarek olsun, tüm Hatay'a bayram selamet getirsin."

Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak adına var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Başkan Savaş da şunları kaydetti:

"HATAY SEKİZİNCİ DEFA KÜLLERİNDEN DOĞACAK"

"Bizleri ziyaret etmenizden dolayı çok mutlu olduk. Bizler yüzyıllardır farklı kültür ve dinlere mensup vatandaşlarımız ile birlikte yaşamaktayız. Sizlerin de Paskalya Bayramı'nızı kutluyoruz. Bizler milli ve dini bayramlarımızı hep birlikte kutlarız. Musevi Cemaati Başkanı ve eşini kaybettik, büyük bir burukluk ve üzüntü yaşadık. Bu sene bayramlarını birlikte kutlayamadık. Bundan dolayı da çok üzgünüz. Biz burada sadece canlarımızı kaybetmedik, binlerce yıllık maneviyatımıza dair kayıplarımız da oldu. İbadet yerlerimizin yıkılmasından dolayı çok üzgünüz. Antakya yedi defa deprem yaşamış tekrar küllerinden doğmuş bir şehir. Biliyoruz ki Hatay yeniden sekizinci defa küllerinden doğacak. Tekrar ibadet yerlerini ayağa kaldıracağız ama imkanlarımız kısıtlı. Burası dünya mirası bir şehir, hepimizin bu şehri ayağa kalkmış olduğunu görmek istediğine inanıyorum. Burada yaşayan Hristiyan kardeşlerimle birlikte yaşamak bizi çok mutlu ediyor. Ben bu sıkıntılı günlerimizde yanımızda olduğunuz için tüm Hristiyan dünyasına teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha huzurlu Hatay'da görüşmeyi içtenlikle diliyorum."

Kaynak: ANKA / Yerel

Lütfü Savaş Yuhanna Antakya Deprem Hatay Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyeleri 10-14 Haziran'da yatırılacak

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Bakmadan Geçme

Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 4-5 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? AYM iptal kararları! Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği KHK maddeleri neler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! 4 Haziran Güncel Akaryakıt Fiyatları: Motorin, Benzin ve LPG'ye İndirim mi, Zam mı Var? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title