Haberler

Bir Kahvaltı, 200 Burs

Merkezi Adana'da bulunan Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV), düzenlediği kahvaltılı toplantıda 200 öğrenciye burs imkanı sağladı.

Merkezi Adana'da bulunan Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı (DASEV), düzenlediği kahvaltılı toplantıda 200 öğrenciye burs imkanı sağladı.

DASEV Başkanı Nazım Turgut, 2008 yılında kurulan Vakfın, kısa sürede başarılı çalışmalarla anılmasının üyelerden alınan güçlü destekten kaynaklandığını söyledi. DASEV'in 7 bin metrekarelik kapalı alana sahip meslek yüksek okul binasını bir yıl gibi çok kısa bir sürede Türk eğitim camiasına kazandırdığını hatırlatan Başkan Turgut, "Hiçbir konuyu eğitimden daha önemli görmüyoruz. O yüzden tüm çabamızı bu yönde harcıyoruz. Bugün bir saatlik kahvaltı sürecinde 200 öğrenciye yıllık burs taahhüdü aldık. Biliyoruz ki, ailesinin maddi durumu iyi olmayan daha binlerce çocuğumuz bizden eğitim öğrenim görebilmek için yardım bekliyor. Biz bu yardımları yaptıkça mutlu oluyoruz. Yaptıkça, Türkiye'nin yükselişine bir tuğla da bizler koymuş oluyoruz. Yaptıkça, Allah işimizi gücümüzü rast getiriyor. Yaptıkça, her yönden kazançlı çıkıyoruz" diye konuştu.

DASEV Başkan Yardımcısı Nevzat Buyurgan da burs verme etkinliklerini sürdürürken diğer taraftan nitelikli iş gücü sağlama, gençleri meslek sahibi yapma faaliyetleri sürdürdüklerini söyledi.

Bu çerçevede Kalkınma Bakanlığı'nın SODES desteğiyle proje gerçekleştirdiklerini anlatan Buyurgan, çok sayıda genci 'Ben de İş İstiyorum' projeleriyle işe yerleştirdiklerini anlattı. Bu yöndeki faaliyetlerine devam edeceklerini anlatan Buyurgan, burs taahhüt sözü veren hemşehrilerine teşekkür etti.

Vakıf yetkililerinden Ayhan Erdem'in burs alan bir kız öğrencinin gönderdiği mektubu okuduğu toplantıda duygu dolu anlar yaşandı.

DASEV'in Park Zirve'de gerçekleştirdiği kahvaltıya; Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Vali Yardımcıları Mustafa Yüksel Karadağ ve Fikret Deniz, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfi Çelik, Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan, Adana Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Coşar, Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı ve çok sayıda davetli katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazım Turgut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title