Haberler

Bingöl'de Nevruz Kutlaması

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Nevruz'un Toprağın Yeniden Dirilişi, Tabiatın Nimetlerini Cömertçe Sunduğu Günün Başlangıcı Olduğunu Belirterek, "Bu Güzel Gün Bazı Çevrelerce Ayrışma, Bölünme, Adam Öldürme İçin Bir Vesile Kılınmaya Çalışılıyor" Dedi.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Nevruz'un toprağın yeniden dirilişi, tabiatın nimetlerini cömertçe sunduğu günün başlangıcı olduğunu belirterek, "Bu güzel gün bazı çevrelerce ayrışma, bölünme, adam öldürme için bir vesile kılınmaya çalışılıyor" dedi.

Bingöl'de Nevruz, valilik organizasyonunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu'nda düzenlenen bir törenle kutlandı. Kutlama töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Nevruz'da birlik ve beraberliği bozmaya çalışan grupların olduğunu vurguladı. Vali Balkanlıoğlu, "Nevruz Bayramı, Türk ve İslam dünyasında çok güzel bir gelenektir. Ateş üzerinden atlama esnasında günahların çıkartılması inanışı, İslam alimlerince hoş karşılanmamıştır. O sebeple buna ara verilmiştir. Ancak Nevruz geleneği, Orta Asya ve Türk cumhuriyetlerinde devam ede gelmiş, halkın kutladığı en büyük bayramdır" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Balkanlıoğlu, törene katılan daire müdürleri ile yumurta tokuşturdu. Nevruz dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere Vali Balkanlıoğlu ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar tarafından çeşitli ödüller verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile Bingöl'e gelen Şanlıurfa Türk Halk Müziği Korosu'nun seslendirdiği birbirinden güzel parçaların ardından öğrenciler tarafından folklor gösterisi yapıldı. Program, mahalli sanatçı Avni Polat tarafından seslendirilen şarkıların ardından sona erdi.

(MÇ-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title