Haberler

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Vali Akpınar: "Bilecik yıllık 1 milyar 200 milyon dolar ihracatı olan, kişi başına 6 bin dolar ihracat yapılan bir il"

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Halil İbrahim Akpınar, başkanlığında yapıldı.

Akpınar, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, Bilecik'te yatırımların ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte şantiyelerde incelemede bulunduklarını ifade etti.

Yapılabileceğin en iyisini doğanın, tabiatın ve tekniğin imkan verdiği ölçüde yapılmaya çalışıldığını belirten Akpınar, şunları kaydetti:

"Hangi gün gelirse o gün başlarsa aslında geç değildir, o gün önemli ve güzel bir gündür. İnşallah mümkün olan en yakın zamanda YHT açılır. Yenişehir yolunun yapılacak olması Bilecik'in hem insanına hem de sanayicisine nefes aldıracak. Bilecik yıllık 1 milyar 200 milyon dolar ihracatı olan, kişi başına 6 bin dolar ihracat yapılan bir il. Kişi başına 6 bin dolar ihracat hedefine Türkiye 500 milyarlık dolarlık ihracat hedefimize ulaşmış oluyoruz, 2023'teki. Bilecik, Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Burası işsizliğin çok fazla gözükmediği, çalışmak isteyen herkese iş bulunabilen bir yer. Bilecik, iklim ve ulaşım yönünden güzel bir şehrimiz. Bizlerde bu güzelliğe, huzura ve güvene katkıda bulunabiliyorsak, kendimizi bahtiyar sayıyoruz."

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 2014 yılı yatırım programında yer alan projeler yatırımcı kuruluşlar tarafından anlatıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Akpınar Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title