Haberler

Bergama'ya Mesleki Eğitim Müjdesi

Güncelleme:

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Bergama'da katıldığı iftar proğramında, turistik ilçeye mesleki eğitim müjdesi verdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Bergama'da katıldığı iftar proğramında, turistik ilçeye mesleki eğitim müjdesi verdi. Sait, "İŞKUR ile birlikte Bergama'da iş garantili mesleki kurslar açacağız, ilk planda kaynakçılık kursu ile start alınacak" dedi.

Eşi Sevilay Sait ile Bergama'ya gelen Rifat Sait, burada AK Parti ilçe başkanı Raşit Ürper ile birlikte beş ayrı programa katıldı. Sait'in Bergama'daki ilk programı AK Parti ilçe başkanlığının geleneksel iftar yemeği oldu. Yaklaşık 500 kişinin AK Parti ilçe başkanlığı tarafından dağıtılan Türk bayraklarıyla katıldığı sokak iftarında konuşan Sait, "Bu kutsal günde, ellerinizdeki şanlı Türk bayraklarıyla iftar açıyorsunuz. Milli ve manevi değerlerin kaynaştığı bu tablo karşısında saygıyla eğiliyorum. Lütfen elinizdeki o güzel bayrakları havaya kaldırıp dalgalandırın, Oruçlarınız mübarek, Ramazanınız kutlu olsun." dedi. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Sait, yoğun ilgi yüzünden yer kalmadığı için yerde iftar açan vatandaşların sofrasına eğilerek, yanlarına oturdu ve birlikte oruç açtı.

Ardından, Bergama Ticaret Odası'nın yeni seçilen yönetimi tarafından verilen iftara katılan Sait, burada yeni seçilen Başkan Fikret Ürper ve protokol ile tanıştı ve sohbet etti. Ticaret odası programından sonra, Bergama yerel basın temsilcileri ile görüşen Sait, gazetecilerin basın bayramını kutladı ve küçük bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra Bergama Ticaret odası yöneticileri ile çay içen Sait, Ekim Ay'ında Makedonya'ya gidecek olan Bergama ticaret heyetine Balkanlar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra yerel bir gazetenin öğretmen evinde düzenlediği "İstihdam " konulu tartışma programına katılan Sait, burada bir konuşma yaptı. Türkiye geçmişte yüksek işsizlik oranları nedeniyle Avrupa'ya işçi gönderirken, bugün durum tersine dönmeye başladı diyen Sait, verilere göre, 28 üyeli AB'de işsizlik oranı yüzde 10,9'la tarihi seviyelere çıkarken, Türkiye'de yüzde 10,1 seviyesinde bulunuyor. 17 üyeli Avro Bölgesi'nde ise bu oran yüzde 12,1 gibi bir rakam, nerden nereye… IMF'ye borcumuzun sıfırlandığı günleri gördük, enflasyon tek haneli oldu, ihracatta 150 Milyar Dolar ile Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık, bütün bunlar AK Parti hükümetlerinde olmuştur" dedi.

Son olarak Bergamalı esnaflarla buluşan Sait, birlikte çay içti ve dertlerini dinledi. Burada yaptığı konuşmada Bergama'da ihtiyaç duyulan mesleki eğitimin yapılacağı müjdesini veren Sait, "İŞKUR ile birlikte Bergama'da iş garantili mesleki kurslar açacağız. İlk planda kaynakçılık kursu ile start alınacak. Daha sonra bir çok branşta eğitimler olacak" dedi. İŞKUR'un girişimcilik destekleri olduğunu hatırlatan Sait, bu çerçevede 30 Milyarı hibe, 70 Milyarı ilk 2 yılı ödemesiz 10 yılda faizsiz toplam 100 Milyar TL, girişimcilik destekleri verdiklerini, bunun için İŞKUR'a başvurulması gerektiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Raşit Ürper Ak Parti Bergama İzmir Yerel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title