Haberler

Bayburt'un Vergi Rekortmenleri Açıklandı

Bayburt'ta vergi rekortmenleri düzenlenen törenle açıklandı.

Bayburt'ta vergi rekortmenleri düzenlenen törenle açıklandı.

Bayburt Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül törenine Vali Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Vali yardımcıları Hakan Hakyemez ve Ali Gökay, Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, İl Jand. Komutanı J.Alb.Hacı Demirezen,

İl Defterdarı Orhan Mutluay ve davetliler katıldı.

2011 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisinde ilk beşe girenlerden Eczacı Muhammet Ali Özbek birinci; GMSİ (Gayri Menkul Sermaye İradı) Sezai Karapınar ikinci; Tarım aletleri satıcısı Hacı Reşit Memiş üçüncü; eczacı Zeki Kutur dördüncü; GMSİ yücel şimşek beşinci oldu.

Kurumlar vergisinde ise Tekinler Hazır Beton Hay. Nak. İth. İhr. Tic. Ltd. Şirketi birinci; Kırali Petrol Nak. Harf.İnş. Taah. Oto Alım Satım Teks.San.Tic. Ltd. şirketi ikinci;

Seyhanlar İnş.Turizm Seyahat San. ve Tic. Aş. Üçüncü; Bayburt Altın Tic. A.Ş. dördüncü; Mam San Otom.İnş.Gıd.Teks.Tur.İth.İhr.San.Tic. Ltd. şirketi beşinci oldu.

Kurumlar vergisinde birinci olan Tekinler Hazır Beton'u temsilen Hayri Tekin'e plaketini Bayburt Valisi Hasan İpek; ikinci ola Kırali Petrol'ü temsilen Ekrem Kırali'ye plaketini Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ; üçüncü olan Seyhanlar'ı temsilen Nukretttin Gülümser'e plaketini Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu; dördüncü Bayburt Altın Ticaret'i temsilen Mehmet Kavi'ye plaketini İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak; beşinci olan Mamsan'ı temsilen Ali Haydar Karabacak'a plaketini İl Jand. Komutanı J.Alb.Hacı Demirezen verdi.

Gelirler vergisinde birinci olan Muhammet Ali Özbek'e plaketini Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi; ikinci olan Sezai Karapınar'a onu temsilen Alparslan Varınca'ya plaketini Hakan Hakyemez; üçüncü Hacı Reşit Memiş'e plaketini vali yardımcısı Ali Gökay; dördüncü Zeki Kutur'a onu temsilen Mustafa Çağlar'a plaketini İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan; beşinci olan Yücel Şimşek'i temsilen İsmail Parlak'a plaketini Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan takdim etti.

24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Vergi konulu Resim yarışmasında dereceye giren ve birinci olan Kaleardı 75. Yıl İlkokulu öğrencisi Nisanur Erel'e hediyesi notebook'u Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak; ikinci olan Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu öğrencisi Meliha Solgun'a hediyesi fotoğraf makinesini Emniyet Müdür Vekili Ahmet Atçı

; üçüncü olan Yüzbaşı Şehit Agah İlkokulu öğrencisi Ravza Kahveci'ye hediyes MP4 müzikçaları İl Defterdarı Orhan Mutluay verdi.

Geleceğin teminatı olarak adlandırdığı vergi rekortmenlerine teşekkür eden Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek yerel algılar anlamındaki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Bayburt'un nüfusu az Türkiye'nin en küçük ili olduğunu hatırlatan Özbek, " Yok denecek kadar sanayimiz var. Bu şartlar altında kendini idame ettiren bir Bayburt'umuz var. Vergi anlamında Türkiye'ye katkısı az olan bir Bayburt'umuz var. Doğaldır çünkü nüfusu Türkiye'nin en az iliyiz. Az insanın yaşadığı Bayburt'ta birlik ve beraberliğimizi artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar bir olabilirsek o kadar diri olacağımıza o kadar büyüyeceğimize inanıyorum. "dedi.

Bayburt'un küçük esnafla, çiftçilikle geçinen bir şehir olduğunu kaydeden Özbek, " Bayburt gerçekten mücadelesi zor bir şehir. İnşaat sektöründe uğraşan, nakliyat işiyle uğraşan arkadaşlarımız 6 ay çalışabiliyor. Gıda işiyle uğraşan arkadaşlarımız dışarıdan gelen misafirle işlerin açılmasını bekliyor. Kasım ayından sonra esnaf kara kara düşünmeye başlıyor. Yazın iki üç bir hareketlilik oluyor. Böyle bir Bayburt'ta bizim düşeni ayakta tutmamız gerekiyor. Bir arkadaşımız, esnafımız sekteye uğramışsa onun hep birlikte elinden tutmamız gerektiğini düşünüyorum. "diye konuştu.

Bayburt Defterdarı Orhan Mutluay'a teşekkürlerini ileten Milletvekili Özbek, esnaf ve köylü vatandaşın bazı kurumlarda il müdürüne ulaşamadığını belirterek bürokrasinin çifti ve esnafın maaşlarıyla vergi aldığını Bayburt'ta vatandaşın kurumlara ulaşamamasının olmaması gerektiğini vurguladı. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyamin Özbek Ali Gökay Bayburt Yerel Haberler

title