Haberler

Batı Karadeniz İl Özel İdaresi Birlikteliği Toplantısı

Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Çankırı İllerinin Oluşturduğu Batı Karadeniz Bölgesi İl Genel Meclisi Başkanları ile Genel Sekreterleri Bartın İl Özel İdaresi'nin Davetlisi Olarak Bartın'a Geldi.

Sinop, Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Çankırı İllerinin oluşturduğu Batı Karadeniz Bölgesi İl Genel Meclisi Başkanları ile Genel Sekreterleri Bartın İl Özel İdaresi'nin davetlisi olarak Bartın'a geldi.

Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Erol, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Veyisoğlu, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan ve Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yiğit, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Rıza Cici'den oluşan heyet Bartın'ı ziyaret etti. Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Manav ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış tarafından İl Genel Meclis Başkanı Manav'ın makamında bir araya gelen heyete yapılan görüşmelerin ardından Amasra'da yemek ikramı yapıldı. Yemekte bir konuşma yapan Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış,"Bu Karadeniz bölge toplantısının bir ön egzerzisiydi. 6 ilimizin yetkilileri burada, katılamayan yetkililerimizle de ileriki zamanlarda bir araya geleceğiz. Ülke sorunlarımızı, meclisimizin karşılaştığı güçlükler ve yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz hizmetleri görüşüyoruz. Temennim çalışmalarınızın daha da verimli bir hale gelmesi için zaman zaman bir araya gelmemizdir. Biz Bartın olarak bunun bir başlangıcını yapmak istedik. Bir ay içerisinde daha geniş kapsamlı toplantıda bir araya gelmek istiyoruz. Kurumsallaşma olarak belli bir düzeye ulaştığımızı ancak halen İl Genel Meclislerimizin mikro düzeyde bir parlamento olduğunun ve aldığı kararlarla bir ilin lokomotifi olduğu ülkemizde tam anlaşılmış durumda değildir. Bir ilin finans yöneticiliğini meclislere vereceksiniz onun altındaki birimlere vereceksiniz ama bazı şeyleri de görmekten gelmenin bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ki ileriki yıllarda taşlar yerine oturacaktır. Bu birlikteliğimizin resmi bir toplantı olmadığının altını çiziyor, hepinize tekrardan hoş geldiniz diyor, birlikteliğimizin devam etmesini diliyorum" dedi. Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Manav ise,"Gönül ne çay ister ne de kahvehane gönül muhabbet ister çay bahane. Biz genel sekreterimizin de dile getirdiği gibi Batı Karadeniz yetkililerimizle bir arada olalım, bir şeyler paylaşalım istedik" diyerek katılımcılara teşekkür etti. Bartın'ı ziyaretlerinden dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Veyisoğlu, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu ve Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yiğit yaptıkları konuşmalarda Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Manav ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış'a bu organizasyondan dolayı teşekkürlerini iletti.

(MAO-SD-Y)

10.02.2008 16:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title