Haberler

Başkan Genç'ten 'Vatandaşlık' Desteği

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyeli misafirlere vatandaşlık açıklamasına destek verdi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli misafirlere vatandaşlık açıklamasına destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde muhacir çocuklarına bayramlık kıyafet dağıtan Başkan Genç, bu kez çocukların yüzünü bayramlık ayakkabı ile güldürdü. Başkan Genç, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve eşi Nimet Genç ile Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün'ün de katıldığı etkinlikte çocuklarla tek tek ilgilendi.

"Kardeşliğin fotoğrafı"

Canik'te kardeşliğin fotoğrafını yansıttıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Aynı karından olmasak da aynı dinin mensupları olarak biz kardeşiz. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mazlum insanlar muhacirdir. Biz de ensar olarak medeniyetimize yakışır şekilde görevimizi yerine getiriyoruz. Farklı ülkelerden Samsun'a gelen mazlum insanlar bu şehrin misafiridir ve bize emanettir. Biz de bayramı ülkelerinden yüzlerce kilometre uzakta geçirmek zorunda kalan misafir çocuklarımızın bayrama bayram gibi girmelerini istedik" dedi.

"İsabetli ve bize yakışır karar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli misafirlere vatandaşlık müjdesi vermesine de değinen Başkan Osman Genç, "Kardeşlik demek aynı karından olmak demek değildir. Aynı inanca sahip olanlar kardeştir. Biz Suriyeli kardeşlerimizle Osmanlı zamanında zaten aynı ülkenin insanları olarak kardeşçe yaşadık. Bugün her ne kadar sınırlarımız ayrı görünse de gönüllerimiz bir. Aynı toprakların insanlarıyız. Her iki ülke insanları arasında akrabalık bağları var. Biz Suriyeli misafirlerimizi kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızın Suriyeli kardeşlerimize vatandaşlık müjdesi son derece isabetli ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir karardır" diye konuştu.

"Canik'ten çok yönlü çalışma"

Canik Belediyesi olarak Cumhurbaşkanının açıklaması ile ilgili daha önce önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Genç, "Suriyeli kardeşlerimiz ülkelerinden zorunlu bir göçle ülkemize geldiklerinde Canik Belediyesi olarak ilçemize gelen kardeşlerimize hemen kucak açtık. Öncelikle tespit çalışmaları yaparak ihtiyaçları ve yapılması gereken yardım çalışmalarını tespit ettik. Aile durumları, eğitim durumları, ekonomik durumları tespit ettiğimiz başlıklar arasındadır. Bu tespitlerimizden sonra çalışmalara başladık. Suriyeli kardeşlerimiz ülkemiz vatandaşı oldukları takdirde Canik'te kolay ve uyumlu bir geçiş yaşanacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yüzlerce çocuk Türkçe öğrendi"

Belediye olarak yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Genç, şunları söyledi: "Ülkemizde yaşayan muhacir kardeşlerimizin ve çocuklarının uyum sorunu yaşamamaları ve yaşanacak problemleri en aza indirmek için belediye olarak eğitim merkezlerimizde dil kursları düzenliyoruz. Yüzlerce misafir çocuğumuz Türkçe öğrendi. Biz belediye olarak gerekli uyum çalışmalarını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Aynı inancın mensupları olarak kardeşimiz gördüğümüz Suriyeli misafirlerimizle tıpkı Osmanlı İmparatorluğu zamanında olduğu gibi kardeşçe yaşayabiliriz. Yani bize göre Sayın Cumhurbaşkanımızın Suriyeli kardeşlerimize kardeşlik ve birlik-beraberlik ayında vatandaşlık müjdesi vermesi son derece anlamlıdır" dedi.

Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz da Başkan Genç'e duyarlılığından dolayı teşekkür etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Genç Nimet Genç Canik Yerel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title