Haberler

Bandırma Belediyesi'nden Katı Atık Tesisi İçin Büyük Adım

Bandırma, Erdek, Edincik, Ocaklar ve Karşıyaka belediyelerinin üye olduğu Güney Marmara Belediyeler Birliği tarafından yapılacak katı atık bertaraf tesisi projesinde mutlu sona yaklaşıldı.

Bandırma, Erdek, Edincik, Ocaklar ve Karşıyaka belediyelerinin üye olduğu Güney Marmara Belediyeler Birliği tarafından yapılacak katı atık bertaraf tesisi projesinde mutlu sona yaklaşıldı.

Avrupa Birliği fonları kullanılarak gerçekleştirilecek projeye ait İPA başvuru paketleri ve ihale dokümanlarını kapsayan sözleşme, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Güney Marmara Belediyeler Birliği,Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ile AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının katılımıyla 08 Mart 2012 tarihinde İller Bankası Macunköy tesisinde imzalanacak. Güney Marmara Belediyeler Birliği ile birlikte 17 katı atık yönetimine teknik yardım sağlayacak olan proje ile ilgili imza törenine Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak ve Bandırma Belediye Meclis Üyesi Erhan Elmastaş da katılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, bölgenin geleceği adına değerli bir proje olan projede çok önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Pekel,"Katı atık bertaraf tesisi projesini hayata geçirmek amacıyla oluşturduğumuz Güney Marmara Belediyeler Birliği'yle büyük çaba harcayarak çok önemli mesafeler kat ettik. Bölgemizde yapılacak olan katı atık tesisin hazırlık projesi için artık imza aşamasına gelindi. Tesisin oluşumu için gerekli olan AB fonlarından yararlanmak ve tesisin hazırlık projesini kapayan sözleşmeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AB Yatırımları Dairesi Başkanlığıyla birlikte imzalayacağız. Bizim projemizle birlikte 17 katı atık yönetimi projesine ait sözleşmeler de bu törende imzalanacak. Tesis en kısa sürede tamamlanıp bölgemize en iyi şekilde hizmet verecek" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Sedat Pekel Edincik Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title