Haberler

Balıkesir'de Yağmur ve Dolu Hayatı Felç Etti

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçe merkezinde Venedik manzaraları yaşanırken, sel suları ilçe merkezindeki bir öğrenci yurdunun duvarını yıktı. Ceviz büyüklüğündeki dolu araçlara zarar verdi.

Dursunbey ilçesinde akşam üzeri aniden bastıran sağanak yağış kısa sürede doluya dönüştü. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu araçlara zarar verirken, kaza ihbarına giden 112 ambulansının camı kırıldı. Yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan Dursunbeyli vatandaşlar kapalı alanlara akın ederken araçlarının zarar görmesinden korkan sürücüler de araçlarını kapalı otoparklara çekti. Aşırı yağmur nedeniyle Saz Deresi de taştı. İlçe merkezinde Eminbey Caddesi, Devlet Caddesi, Cumhuriyet Alanıı ve alçak kesimler sel sularına maruz kaldı. Hayatı felç eden yağışların ardından Dursunbey Belediyesi ekipleri seferber edildi. Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz kapanan lögarların açılması için talimat verdi. Dolunun etkisi ile ağaçlardan kopan yaprakların lögarları tıkaması nedeniyle yüzeyde biriken yağmur sularını sele çevirdi.

YURT BİNASININ DUVARI YIKILDI

Dursunbey'de yaklaşık 1 saat süren sağanak yağışın yol açtığı sel suları ilçe merkezindeki Özel Alaçam Öğretim Kurumları yurdunun duvarını yıktı. Duvarın yakınında öğrenci olmayışı bir faciayı önledi. Sel sularının göle çevirdjği ilçe merkezinde iş yerleri de sular altında kaldı. Belediye ekiplerinin ilçedeki mağduriyetin giderilmesi için başlattığı çalışmaların ise aralıksız devam ettiği bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursunbey Balıkesir Venedik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title