Haberler

Bakıma Muhtaç Yaşlıya Yardım Eli Uzatıldı

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Çavdar köyünde yaşayan 85 yaşındaki 10 çocuk babası Hüseyin Gümüş’e yardım eli uzatıldı.

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Çavdar köyünde yaşayan 85 yaşındaki 10 çocuk babası Hüseyin Gümüş'e yardım eli uzatıldı.

Söke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Hüseyin Gümüş'ün çökmek üzere olan evinin tadilatı yapıldı, içi eşya ile döşendi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada kötü şartlar altında yaşayan Gümüş'ün yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Gümüş'ün barındığı ev oturulmayacak durumdaydı. Bir insanın durması imkansızdı. Çocukları bakmadığı için yanlarına da gidemiyordu. Öncelikle kendisinin kalabileceği bir eve ihtiyacı vardı. Bunun üzerine vakıf olarak evini tadilattan geçirdik. Ayrıca evinde kullanılacak eşyası da yoktu. Kendisine mini buzdolabı, çekyat ve halı aldık. Devletimiz her zaman bakıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarına sahip çıkar" dedi.

Köy muhtarı Adil Atmaz da 10 çocuk babası Gümüş'ün, torunlarının sayısını bilmediğini, buna rağmen bakıma muhtaç olduğunu belirterek, "Her ne kadar kayıtlarda 85 yaşında olduğu gözükse de yaşının daha büyük olduğunu biliyoruz. Kurtuluş Savaşı günlerini rahatlıkla hatırlayabiliyor. Gerçek yaşının 100'e yakın olduğunu tahmin ediyoruz. Önümüzdeki Ramazan Bayramına en mutlu girecek olan kişilerden biri Hüseyin Gümüş olacak. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum""diye konuştu.

Hüseyin Gümüş ise "Sağolsun, Kaymakamımız evimi onardı. İçine eşya aldı. Artık kanepede oturabileceğim. Yemeklerimi buzdolabında saklayabileceğim. Devletimizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Söke Kaymakamlığı Hüseyin Gümüş Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title