Haberler

Azerbaycan'ın Kuruluşunun 98. Yıldönümü

Kars’ta, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü, düzenlenen ‘Cumhuriyet Günü’ etkinliğiyle kutlandı.

Kars'ta, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıl dönümü, düzenlenen 'Cumhuriyet Günü' etkinliğiyle kutlandı.

Kars The Park Hotel'de Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinliklerinde, Azerbaycan ve Türkiye Bayraklarıyla hazırlanmış 'Cumhuriyet Günü' pastasını Başkonsolos Ayhan Süleymanlı ve Vali Günay Özdemir birlikte kesti.

Çok sayıda davetlinin katıldığı 'Cumhuriyet Günü' programında konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, "Azerbaycan halkının çok asırlık devletçilik tarihinde önemli yeri olan, tarihimizin parlak ve şerefli sayfalarında yer alan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. Yıldönümü dolayısıyla bir arada bulunmaktan şeref duyuyorum. Azerbaycan Halk Cumhuriyeti Türk Müslüman aleminde ilk demokratik cumhuriyettir. 1918 yılı Mayıs 28'de kabul edilen İstiklal beyannamesinde tam hukuki, müstakil devlet olan Azerbaycan'da hakimiyetin halka mahsus olduğu beyan edilmiştir" dedi.

Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, "Uzun yıllar boyu bağımsız bir şekilde yaşayan iki devlet, yine uzun yıllar boyunca ticari, kültürel anlamda belli bir alt yapı oluşturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere en fazla değer verdiği, en önemli gördüğü ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Azerbaycan bu gününü bütün Dünya'da yine aynı heyecanla, yine aynı mutlulukla kutlanacağına inanıyoruz. Çünkü Türkiye ve Azerbaycan, hem ticari anlamda, hem kültürel anlamda ortak geçmişi, ortak geleceği olan iki ülke. Ticari olarak baktığımız zaman petrol ve doğalgaz anlamında önemli bir enerji koridoru olarak Türkiye üzerinden hem Türkiye'ye, hem Bakü-Ceyhan-Tiflis ile beraber bütün Dünya'ya, TANAP ile beraberde Avrupa'ya doğalgazın açılacağı önemli bir enerji koridoru oluştu. Bakü-Tiflis-Kars ile beraber yine ulaşım anlamında ciddi bir koridor oluşuyor. Bu koridorla aslında Pekin'den Londra'ya kadar tekrar İpek Yolu'nun canlanması söz konusu, bundan sonra da ben yine Azerbaycan ile Türkiye'nin çok daha önemli işbirliği içerisinde olacağını, özellikle bu aşamadan sonra Kars'ın bölgenin ulaşım merkezi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. Yıldönümü mutluluğu yaşandı. Gecede hazırlanan ve üzerinde Azerbaycan ile Türkiye bayrağı olan pasta kesildi.

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü programına; Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ferit Yenice, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve çok sayıda davetli katıldı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanlı Azerbaycan Bakü Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title