Haberler

Ayvalık'taki Bilim Fuarı'na Yoğun İlgi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kaliteli eğitim anlayışıyla dikkatleri üzerinde toplayan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, önceki gün TUBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Fuarı'na ev sahipliği yaptı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kaliteli eğitim anlayışıyla dikkatleri üzerinde toplayan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, önceki gün TUBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Fuarı'na ev sahipliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK tarafındani, Türkiye genelindeki bin okulun pilot olarak seçildiği okullardan biri olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda gerçekleşen Bilim Fuarı'nın açılışında; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığınca Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu. Öğrencilerde proje hazırlama kültürünü geliştirmenin yanı sıra yeni şeyler icat etmelerini teşvik etmek ve öğrencileri bilim adamı olabilmeye heveslendirmenin amaçlandığı fuarda, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı 22 proje sergilendi. Öğrencilerin sunumlarını da dile getirdikleri sergilerinde hazırladıkları proje prototiplerinin oldukça ilgi çektiği gözlendi.

Öğrencilerin; Matematik, Sosyal Bilimler konularıyla Fen ve Teknoloji alanında oluşturdukları tasarımları takdirle karşılanırken, prototiplerin arasındaki; engelliler için kapı tasarımı, atık yağ toplama ünitesi tasarımıyla, evsel atıkların geri dönüşümüyle ilgili hazırlanan köşe büyük ilgi topladı. Fuarda; okulun resim öğretmeni Gamze Ekin'e ait resim sergisinin de ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu dikkatlerden kaçmazken, okulun öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekipleri de çeşitli gösterilerde bulundu. Fuarda, öğrencilerin oldukça başarılı projelere imza atmasını hayranlıkla inceleyen Kaymakam Nihat Nalbant, geleceğin mucitlerinden övgüyle bahsetmekten kendini alamadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Nalbant Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title