Haberler

Ayvalık'taki Ayal, Okuyor, Okutuyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi 'Ayal Okuyor, Okutuyor' sloganıyla başlattığı okul kütüphanesini yenileyebilme girişimleri sonuç verdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi 'Ayal Okuyor, Okutuyor' sloganıyla başlattığı okul kütüphanesini yenileyebilme girişimleri sonuç verdi.

Yapılan girişimlerle, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sunduğu AYAL Akademi Kütüphanesi Projesi'nin kabul edildiği ve 20 Mayıs'ta sözleşmenin imzalandığı öğrenildi. Hazırlanan sözleşmenin; Güney Marmara Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mustafa Gündoğan ile Ayvalık Anadolu Lisesi adına Okul Müdürü - Proje Koordinasyon Kurulu Başkanı Veli Tuncay tarafından imzalandığı öğrenildi. AYAL Akademi Kütüphanesi Projesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığının 'Okullar Hayat Olsun' Projesine uygun olarak planlandığı ve bu çerçevede okul kütüphanesinin Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) haline dönüştürme çalışması olduğu vurgulandı. Projenin adının, okulun giriş bölümünü değiştirmeyi hedefleyen Ayal Akademi Projesinin bir parçası olması nedeniyle Ayal Akademi Kütüphanesi olarak düşünüldüğü bildirildi.

Söz konusu proje kapsamında; okulun giriş bölümüne sütunlarla bir başlık oluşturulacağı, giriş kapısından itibaren Türk ve Dünya düşünürlerinin mini büstlerinin yapılarak, kısa hayat hikayeleri ve özlü sözlerine yer verileceği vurgulandı. Projenin hayata geçmesiyle, okula giriş yapan her öğrencinin kendini bir akademide gibi hissetmesinin planlandığının altını çizen Okul Müdürü Veli Tuncay,

"Bu proje sayesinde okul kaliteli bir eğitim yuvası haline gelme konusunda önemli bir adım atmış olacaktır. Ayal Akademinin devamı niteliğindeki kütüphanenin modernizasyonu öğrencilerin velileriyle birlikte kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olacaktır" dedi.

PROJE AYVALIK'TA BİR İLK

AYAL Akademi Kütüphanesi'nin Ayvalık'ta GMKA'nın destek verdiği okullar bazında ilk proje olduğunu kaydeden Veli Tuncay, "Bu yönüyle Ayvalık Anadolu Lisesi farklı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu proje sayesinde bölgemizde okul kütüphanelerinin yeniden gözden geçirilmeye başlanacağı kesindir. Örnek bir kütüphane modeli oluşturan bu proje diğer eğitim kurumlarına da model olacaktır. Proje 6 aylık bir sürede tamamlanacaktır" diye konuştu. Okul Müdürü Tuncay, 6 aylık zaman diliminde tamamlanması hedeflenen projenin, önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibariyle öğrencilerin velileriyle birlikte kitap okuyabileceğini de sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Gündoğan Marmara Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title