Haberler

Ayvalık'ta Aliçetinkaya Platformu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 21 Ocak tarihinde düzenlenecek olan 'İlk Kurşun ve Bağımsızlık' konulu panel, ilçedeki Atatürkçü düşünceyi taşıyan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.29 Mayıs 1919 günü, karaya çıkan Yunan kuvvetlerine,...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 21 Ocak tarihinde düzenlenecek olan 'İlk Kurşun ve Bağımsızlık' konulu panel, ilçedeki Atatürkçü düşünceyi taşıyan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi.

29 Mayıs 1919 günü, karaya çıkan Yunan kuvvetlerine, Ayvalık'ta komutasındaki 172. Alay'ın 'Anadolu'da düşmana karşı atılan ilk kurşunu' atmasıyla tarihe damgasını vuran Ali Çetinkaya'ya çeşitli saldırıların yapıldığını düşünen ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi parti temsilcileri kurdukları platformla bir araya geldi.

Ayvalık Belediyesi, Küçükköy Belediyesi, Altınova Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Engelsiz Türkiye Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Güney Marmara Çevre Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Cumhuriyet Güç Birliği, Demokratik Sol Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Eğitim-İş temsilcilerinden oluşan Ali Çetinkaya Platformu, Cumartesi günü yapılacak panel için önceki gün ADD Ayvalık Şubesinde bir araya gelerek görev bölümü yaptı.

21 Ocak Cumartesi günü, saat 14.00'de Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde, Emekli General Osman Özbek ve Eski CHP Milletvekillerinden Şahin Mengü'nün konuşmacı olarak katılacakları 'İlk kurşun ve Bağımsızlık' konulu panelinde halkın katılımını daha yoğun sağlamak amacıyla ilk kez bir araya gelen temsilcilerin, 24 Ocak'ta Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün yıldönümü kutlamasında da başka bir ismi taşıyıp, oluşturulacak platformla yeniden bir araya geleceği ve sonrasında da milli bayramların kaldırılması ile ilgili bir birliğin daha kurularak bu konuda çalışmalarda bulunacağı kaydedildi.

'CELLAT ALİ' DEMEYEN HERKES PLATFORMA DAHİL OLABİLECEK

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız platformun üyeleri, Düşmana resmi kurşunu atan, İstiklal Mahkemesi Yargıcı ve Afyon Milletvekili Ali Çetinkaya'ya 'Cellat Ali' demeyen her kuruluşun söz konusu platforma katılıp, görev üstlenebileceğini belirterek, "Ali Çetinkaya ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarına yapılan saldırılara karşı koyabilmek için Ayvalık'taki tüm ilerici, yurtsever çizgideki belediyeler, partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldik. Bu tür saldırılara karşı koyabilmenin bu tip bir güç birliği yapılarak mümkün olabileceğini düşündük. Yaklaşık bir aydır koordineli olarak sürdürdüğümüz çalışmalar ışığında söz konusu panel için gereken yasal izinlerin başvurularını yaptık. Afişler bastırdık. Panelistlerimizin en yi şekilde ağırlanması için gereken hazırlıklarımızı tamamladık. Platforma katılanlar tam bir uyum içinde tek ses ve tek yumruk halinde çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü yapılacak panelde Emekli General Osman Özbek'in Kurtuluş Savaşında düşmana karşı Anadolu'da Yarbay Ali Çetinkaya komutasındaki 172. Alay'ın attığı ilk kurşunun askeri boyutunu ele alacağı, Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü'nün de hukuksal boyutu hakkında panele katılanları bilgilendireceği öğrenildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Çetinkaya Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title