Haberler

Aydın Basını Yerel Gazetecilik Seminerine Katıldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl 83’üncüsünü düzenlediği Yerel Gazetecilik Semineri, Marmaris’te gerçekleştirildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin bu yıl 83'üncüsünü düzenlediği Yerel Gazetecilik Semineri, Marmaris'te gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en yaygın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 83'üncüsü Marmaris'te yapıldı.

İki gün süren seminere Aydın, Muğla, Burdur, Denizli illeri ve ilçelerinden yaklaşık 150 gazeteci katıldı. Seminer Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği (KAS) Türkiye Temsilcisi Sven-Joachim Irmer'in açılış konuşmasıyla başlayan eğitim seminerinde birlik berberlik mesajı verildi.

Uzman gazeteciler merak edilenleri anlattı

Seminerin ikinci oturumunda gazeteci Emine Munyar "Ekonomi Haberciliği"; TGC Balotaj Kurulu Üyesi Serkut Bozkurt "İnternet Haberciliği", ÇGD İstanbul Temsilcisi Uğur Güç "Basında Örgütlenme" başlıklı birer konuşma yaptı. Seminerin üçüncü oturumunda; TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük "Haber ve Hukuk"; TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir "Resmi İlanlar ve Yerel Gazetecilik" başlıklı konular hakkında bilgi verdi. Seminerin son oturumunda ise Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş "Medyada Cinsiyetçi Dil Sorunu"; 32. Gün Yayın Yönetmeni Hilmi Hacaloğlu "Saha Haberciliği";Sanat tarihçisi, yazar, heykeltıraş Gürol Sözen "Yerel Medya ve Kültür" konuları hakkında sunum yaptı.

Yerel idarecilerden seminere tam destek

83'üncüsü düzenlenen Yerel Gazetecilik Seminerine Muğla Valisi Çiçek, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ve Marmaris Belediye Başkanvekili Dursun Kaplan da katılarak destek verdi.

"İktidarlar geçer ama gazeteciler hep kalacak"

Seminere katılan gazetecilere cemiyet tarafından sertifika verildi. Sertifika töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, "Biz ne görüyorsak onu yazacağız. Nesnel haber yazcağız.Gazeteciler her şeye nesnel bakmak zorundadır. Türkiye'de gerçekten gazetecilerin işi zor. Bu günün sorunu da değil eskiye dönüp baktığımızda gazeteciler hep sıkıntı altında kalmışlar. Biz bunun yanında hep ikiye ayrılmışız. Birlik, beraberlikten uzağız. Artık birlik olma zamanı. Dayanışmamızı sağlam tutalım, birliğimizi daim tutalım. İktidarlar hep gelir geçer ama gazeteciler hep kalacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Marmaris Muğla Aydın Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title