Haberler

Atso, Seyahat Acentalarını Bilgilendirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 45. Grup (Seyahat acentesi, tur operatörü ve diğer rezervasyon hizmetleri) Meslek Komitesi tarafından sektör mensuplarına yönelik eğitim, danışmanlık ve teşvikler konusunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 45. Grup (Seyahat acentesi, tur operatörü ve diğer rezervasyon hizmetleri) Meslek Komitesi tarafından sektör mensuplarına yönelik eğitim, danışmanlık ve teşvikler konusunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. ATSO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nı temsilen Uzman Seyitcan Altınkaynak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nü temsilen Şef Mehmet Hakan Özayan, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Muhammet Şükrü Mısır ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası MESEM Müdür V. Tolga Cenk Türk ile sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan 45. Grup (Seyahat acentesi, tur operatörü ve diğer rezervasyon hizmetleri) Meslek Komitesi Başkanı Işıl Kuluy Tetik, Meslek Komitesi çalışmaları hakkında bilgi vererek, "2015 yılında grup üyelerine yönelik bu tür toplantıları sık sık yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Mali destek programları, işgücü yetiştirme, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları, istihdam teşvikleri, iş ve meslek danışmanlığı, küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanan teşvik konularının ele alındığı toplantıda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası MESEM Müdür V. Tolga Cenk Türk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen Beceri'10 "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)" projesi ile sektöre yönelik ulusal yeterlilikler ve Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında grup üyelerine bir sunum yaptı. Türk, işsizlere yönelik İş Garantili Meslek Edindirme kursları kapsamında 45. Grup üyelerinden talep olması ve MESEM Müdürlüğü'ne iletilmesi durumunda kurs açabileceklerini bildirdi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Seyitcan Altınkaynak ise, BAKA'nın çalışma sistematiği, BAKA 2015 Mali Destek Programları, yatırım-destek ve promosyon faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı. Turizmin yıla yayılmasında gerekli birçok alanda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Altınkaynak, bu konuda turizmin tüm paydaşlarıyla iç içe sonuç odaklı çalıştıklarını belirterek, "Turizm sektörüne sadece mali destek programlarıyla değil, aynı zamanda alternatif turizm alanlarında, özellikle sağlık turizmi, golf turizmi ve spor turizminde yaptığımız çalıştaylar, kümelenme çalışmaları, Fam-Trip programları, yurtiçi ve yurt dışı fuarlar gibi konularla da destek veriyoruz" dedi.

KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOBİ Uzmanı M. Şükrü Mısır da, KOSGEB tarafından KOBİ'lere sağlanan destekler konusunda sektör temsilcilerine sunum yaptı. Katılımcıların KOSGEB ve destek uygulamaları hakkında sorularını yanıtlayan Mısır, "KOSGEB olarak KOBİ'lerimizin her zaman yanındayız. İşletmelerimizin gelişmesi, kurumsallaşması ve markalaşması adına destek mevzuatımız çerçevesinde desteklerimizi uygulamaktayız. ATSO bünyesinde faaliyet gösteren tüm meslek komitelerine olduğu gibi 45.Grup komite üyelerinden de gelecek taleplere göre her zaman bilgilendirme ve destek sunmaya hazırız" diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Şefi Mehmet Hakan Özayan ise kurum hizmetleri aktif iş gücü programları (mesleki eğitim kursları, iş başı eğitim programı, girişimcilik eğitim programı ve Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) ve pasif işgücü programları (İşssizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonu, iş kaybı tazminatı) konusunda üyelere bilgi aktardı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title