Haberler

Artık Damları Akmayacak

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, yardıma muhtaç ailelere yapılan evlerin inşaatında incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede, fakir ve yardıma muhtaç ailelere, 50 ile 100 metrekare arasında değişen ev yapılıyor. Evlerin bir bölümü bitme aşamasına gelirken, bir bölümünde ise inşaatlar devam ediyor.


Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Vakfa başvuran fakir ve yardıma muhtaç ailelerin, yapılan inceleme sonucunda evlerine yenilerinin yapılmasını kararlaştırdıklarını, bu yıl ilçe merkezi ve köyler dâhil olmak üzere 36 tane ev yapılacağını, 41 ev için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'ne teklifte bulunduklarını, geri kalan 5 evin fon kurulunda görüşüldüğünü söyledi.
Evlerin arazi durumuna göre projelendirildiğini belirten Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, projeleri yerinde incelerken, çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Evlerden iki tanesi tamamlanarak ihtiyaç sahipleri ailelere teslim edildiği belirtildi.

İnşaatı devam eden 4 yapıyı inceleyen Kaymakam Batmaz, konutların bir an önce bitirilerek ihtiyaç sahipleri ailelere teslim edilmesini istedi. Kaymakam Batmaz, "Planlanan sürede hak sahibi vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğiz. Sosyal devlet gereği vatandaşlarımızın daha iyi ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için Vakıf olarak gerekli her türlü çabayı harcıyoruz. Geriye kalan 30 evin proje çizim çalışmaları devam ediyor. Projeler, kısa sürede çizilecek ve diğer ailelerimizin de kış ayına girmeden evlerini teslim edeceğiz. Evler 50 ile 100 metrekare arasında yapılıyor. Evler, hanede yaşayan kişi sayısı ve arsa duyumuna göre metrekaresi belirleniyor" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title